Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεσμεύτηκε, ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και θα δώσει δίκαιες λύσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του δημοσίου, σχετικά με λάθη, αδικίες ή αβλεψίες που θα προκύψουν στο μέλλον για τα Σώματα Ασφαλείας.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών έχουν σταματήσει οι αιτήσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος υποστήριξε ότι «φεύγουν κύματα από το στρατό που θα φτάσουν τις 8.000», ο κ. Βενιζέλος του ανέφερε ότι τα στοιχεία του δεν είναι ακριβή. Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη, ότι παρά την κινδυνολογία που υπήρξε, δεν έφτασαν την οροφή του 2008. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διπλασιαστούν οι αναιρέσεις μετά τις αλλαγές που έγιναν, γιατί είναι ασφαλέστερο να μένουν στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε, ότι οι ρυθμίσεις για το ένστολο στρατιωτικό προσωπικό λαμβάνουν πλήρως υπόψη τους τις ιδιομορφίες του επαγγέλματος τους και πρόσθεσε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ορθολογικά και με θαρραλέο τρόπο και στον επικουρικό τομέα».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενός Εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο όπως είπε θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και τόνισε ότι το 2010 θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας γιατί πρέπει να επανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας προκειμένου το 2011 να επανατοποθετηθούμε με τους δανειστές μας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ανάψει το φως στην άκρη του τούνελ.