Στο τρίγωνο αναδιάρθρωση- ανασχηματισμός –εκλογές είναι εγκλωβισμένη τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση. Παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν κορυφαίοι υπουργοί και οι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να πείσουν ότι αναδιάρθρωση του χρέους δε συζητείται, ανασχηματισμός δεν σχεδιάζεται και ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όλες οι διαβεβαιώσεις μοιάζει να ανατροφοδοτούν τα σενάρια.

Σε κατ’ιδίαν συζητήσεις, κορυφαίοι υπουργοί παραδέχονται ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι απλώς θέμα χρόνου και φαίνεται όχι απλώς να έχουν συμφιλιωθεί μ την ιδέα της αναδιάρθρωσης, αλλά ακόμη και να προσβλέπουν σε αυτήν.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούνιο, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στον νέο αναπόφευκτο στόχο: αυτόν της αναδιάρθρωσης των χρεών που η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.
Όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», η πιθανή εξέλιξη της αναδιάρθρωσης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριγμούς , οι οποίοι αναμένεται να καθορίσουν τις περιορισμένες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, οι οποίες λίγο πριν ή λίγο μετά την αναδιάρθρωση περιορίζονται στο δίλημμα ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές ή και τα δύο μαζί.