Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, επαναφέροντας, παράλληλα, την πρότασή της για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κα Μπακογιάννη ανέφερε:

«Είναι σαφές ότι η χώρα πηγαίνει αυτοσχεδιάζοντας. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή ανησυχούν. Δεν έχουν κάτι σταθερό με το οποίο να κινηθούν. Η πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν αυτή: Να φωνάξει τους αρχηγούς των κομμάτων, να υπάρξει μια συμφωνία, έτσι ώστε να βγει η Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό από αυτή την κρίση. Δεν καταλαβαίνω γιατί να απαιτήσει η Τρόικα συνεργασία και να μην το κάνουμε μόνοι μας».

Τόνισε ότι θα απαιτηθεί ευρεία πλειοψηφία για την επικύρωση του «Συμφώνου για το ευρώ», λέγοντας ότι «θα έρθει η ώρα να υπάρξει ανάγκη πλειοψηφίας με βεβαιότητα, όταν θα έρθει το Σύμφωνο για το ευρώ, που είναι ανάλογο της συνθήκης του Μααστριχτ, δηλαδή πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Τί θα γίνει τότε; Φαντάζομαι ότι τότε θα υπάρξει συμφωνία».

Εκτίμησε ότι στις εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν απέκλεισε στήριξη του κόμματος της σε κυβέρνηση συνεργασίας, αφού προεκλογικά θα έχει δεσμευθεί στις βασικές αρχές που θα απαιτούνται για να συμφωνήσει: «Ο λαός, θα με θυμηθείτε σήμερα που σας το λέω, όποτε γίνουν οι εκλογές, θα δώσει εντολή συνεργασίας. Εκ των πραγμάτων θα υπάρξει αλλαγή, την οποία θα επιβάλλει ο λαός», τόνισε.