Και νέα εκλογικά σενάρια κάνουν σήμερα τον γύρο των κομματικών και πολιτικών γραφείων. Η συναίνεση από το πολιτικά κόμματα στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης ή αλλιώς στο μνημόνιο μέχρι το 2015 που ζήτησε ο πρωθυπουργός, οι επαφές με τα κόμματα που ανάγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και μάλιστα μέσα στον Φεβρουάριο, ήταν ικανά στοιχεία για να φουντώσουν και πάλι τα σενάρια πρόωρων εκλογών την άνοιξη του 2011.

Και μόνο η φράση του υπουργού οικονομικών «ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» ήταν αρκετή. Ήδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για νέα εκβιαστικά διλήμματα. Παρά το ότι χθες και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών «δεσμεύτηκαν» ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, τα 14 δισ., που πρέπει να εξοικονομηθούν μέχρι το 2015 μόνο σε νέα μέτρα παραπέμπουν.

Μέτρα που είναι πιθανότατο να φέρουν εκλογές καθώς η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει παράταση του χρόνου διακυβέρνησης της όσο ακόμα τα πολιτικά πράγματα είναι ελεγχόμενα και υπάρχει ανοχή για την κυβέρνηση.