Ακόμα και το πολιτικό σύστημα βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα σφοδρότατα πυρά των πολιτικών αρχηγών που πήραν το λόγο σήμερα στη Βουλή.

«Ρώτησε ποτέ κανείς το συνταξιούχο 78 χρονών, που πάει και στήνεται στην ουρά από τις 3 το πρωί και εξετάζεται στη 1 το μεσημέρι, αν του αρέσουν οι γιατροί; Τον ρώτησε ποτέ αυτόν η Βουλή; Η Βουλή είναι η Βουλή των συντεχνιών και αυτό πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Α. Λοβέρδος που νωρίτερα είχε αναφωνήσει: «Δεν έχω χρόνο για παιχνίδια, διότι τα παιχνίδια με την υγεία είναι επικίνδυνα. Πάμε για πόλεμο, και όταν το λέμε δεν κιοτεύουμε».

«Eίχατε ένα πολύ εύκολο αγώνα γιατί δεν συναντήσατε καμία σοβαρή αντίδραση, μόνο τους γιατρούς που παλεύουν συντεχνιακά. Tον επόμενο χρόνο θα νοιώσετε πόλεμο και θα είναι αλύπητος», προειδοποίησε η Αλέκα Παπαρήγα που χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία «το πιο εγκληματικό νομοθέτημα που έχει έρθει».

Ο Γ. Καρατζαφέρης είπε ότι πρέπει να πάνε στη φυλακή όσοι πήραν μίζες από τις προμήθειες της Υγείας σε βάρος του Δημοσίου, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στις αλλαγές και στο σύστημα υγείας ακολουθώντας τις εντολές της τρόικας και διαλύει ό,τι έχει απομείνει στις παροχές πρόνοιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε και πάλι να αποσυρθεί το ν/σ και τόνισε:

«Δεν είναι η συντεχνία των γιατρών που μάχεται τις απόψεις του υπουργού Υγείας, αλλά η συντεχνία των υπουργών που βάζει τη μια κοινωνική ομάδα να μαλώνει απέναντι στην άλλη».