Για απουσία ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες κάνει λόγο η Ν.Δ. τονίζοντας ότι για μια ακόμα φορά η κατάσταση βρίσκεται σε επικίνδυνο αδιέξοδο.

«Μπορεί να διαφωνούμε με τα μπλόκα στους δρόμους, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη, που δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου.

Δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου και το αρμόδιο Υπουργείο παρακολουθεί απλά ως σχολιαστής των εξελίξεων.

Οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, του αγροτικού ρεύματος και των καυσίμων, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, αλλά και η απουσία συγκροτημένου σχεδίου από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου προκαλούν ασφυξία στον Έλληνα αγρότη.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον κ. Παπανδρέου, αντί να ενεργοποιεί, κατά την πάγια τακτική του, τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέφει, δηλαδή, τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, να λάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, με βασικό στόχο την προστασία του αγροτικού εισοδήματος μέσα στην οικονομική κρίση» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.