Τα απεργιακά μέτωπα εξακολουθούν να προβληματίζουν την κυβέρνηση. Από τη μία οι απεργίες στις συγκοινωνίες έχουν παραλύσει την Αθήνα και από την άλλη η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και η κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πυροδοτούν την ένταση, δεδομένης και της άρνησης του υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου να τους συναντήσει.

Στο μέτωπο των συγκοινωνιών, η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, αφού η απεργία στο Μετρό κηρύχθηκε ήδη από το βράδυ της Δευτέρας παράνομη και καταχρηστική και προς το παρόν αρκείται στις εντολές προς τις διοικήσεις να ζητούν την εφαρμογή του νόμου με οποιοδήποτε τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν συζητά – τουλάχιστον για την ώρα – το ενδεχόμενο επίταξης.

Ένα άλλο αγκάθι είναι το κίνημα «δεν πληρώνω» σε διόδια, συγκοινωνίες κτλ. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει η άποψη ότι το ζήτημα υποτιμήθηκε και δεν αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει του, με αποτέλεσμα τώρα να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ειδικά για τις συγκοινωνίες, πάντως, ο Δημήτρης Ρέππας προειδοποιεί με αύξηση των εισιτηρίων στην περίπτωση που υπάρξουν κινητοποιήσεις για καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων από τους απεργούς στα ΜΜΜ.