Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» αναφορικά με το θέμα της Siemens, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του έργου της εξεταστικής επιτροπής, τόνισε ότι οι ηγεσίες των κομμάτων είναι διατεθειμένες να διερευνηθούν τα πάντα, προσθέτοντας πως το θέμα δεν είναι να ανοίξουν τα ταμεία των κομμάτων, καθώς, όπως εκτίμησε, εάν υπήρξε ροή μαύρου χρήματος δε θα έχει καταγραφεί, αλλά να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό που είναι ενδιαφέρον, είναι «το να ερευνηθούν λογαριασμοί. Πρέπει να ερευνηθούν λογαριασμοί, όχι τα τυπικά βιβλία των κομμάτων. Συνεπώς, εκεί βρίσκεται το μυστικό», κατέληξε.

Ο κ. Καστανίδης είπε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του ασύλου. «Υπάρχει νόμος, ο οποίος είναι σωστός, αλλά δεν εφαρμόζεται και εκεί πρέπει να επικεντρώσουν οι πολιτικές δυνάμεις».

Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «σε συνθήκες δημοκρατικής νομιμότητας, το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι μία χρήσιμη πρόβλεψη για να προστατεύεται ο φοιτητής, ο ερευνητής και ο ακαδημαϊκός δάσκαλος, ώστε να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν είναι μόνο συμβολική η αξία της παραμονής του ασύλου, είναι και ουσιαστική, ακόμη και έναντι των ομάδων που θέλουν να καταστρατηγούν το άσυλο, έχει σημασία να υπάρχει ακριβώς για να προστατεύεται η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και στην ακαδημαϊκή έρευνα».

«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δούμε πώς μετατρέπουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, σε αυτό που όντως είναι. Αυτό που προβλέπει η ιδρυτική του πράξη. Εδώ, λοιπόν, είναι το σημείο που πρέπει να συζητήσουμε και όχι απόψεις οι οποίες θέτουν θέμα κατάργησης. Ένας νόμος που δεν εφαρμόζεται δεν πρέπει να αλλάξει όταν είναι σωστός, απλώς πρέπει να βρούμε εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να τον κάνουμε να λειτουργήσει».