Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα τον «ρόλο των “οίκων αξιολόγησης” και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας». Εκεί ζητά να μάθει πως θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα από «οίκους αξιολόγησης». Συγκεκριμένα αν θα δημιουργηθούν εγχώριοι ή και ευρωπαϊκοί μηχανισμοί άμυνας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλάει για αγωγές εναντίον «συγκεκριμένων “οίκων αξιολόγησης”».

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

Προς τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Ο ρόλος των «οίκων αξιολόγησης» και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας

κ. Πρωθυπουργέ,

Παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, οι υποβαθμίσεις -ή και οι προειδοποιήσεις υποβάθμισης- της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας συνεχίζονται με συνέπεια να εντείνονται οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία.

Λόγω του ότι κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ έχουν επενδυθεί στη χρεοκοπία της Ελλάδας, τέτοιες ενέργειες μοιάζουν, πλέον, μεθοδευμένες με σκοπό την κερδοσκοπία εις βάρος μας και, ενδεχομένως, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μας.

Ερωτάσθε:

Θα αντιμετωπίσετε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά αυτές τις επιθέσεις; Σκοπεύετε να δημιουργήσετε εγχώριους μηχανισμούς άμυνας απέναντι σε τέτοιες ενέργειες και να πιέσετε τους εταίρους μας για αντίστοιχους ευρωπαϊκούς; Εξετάζετε το ενδεχόμενο να προβείτε σε αγωγές κατά συγκεκριμένων «οίκων αξιολόγησης»;