Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία που είναι αναζωογονητική, τι από όλα αυτά που έχει πει είναι μεμπτό. Ζητήσαμε τις πρώτες μέρες να γίνει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο πρόεδρος αρνήθηκε και χθες με κάλεσε για Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δήλωσε επίσης ότι, «προεκλογικά ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων, μας έλεγε πως ο πρόεδρος «δεν κάνει». Ό ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα και λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι. Υπάρχει ένα απλό ερώτημα:

Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;».

Σε ερώτημα σχετικά με το ότι, ο ίδιος στήριζε μέχρι πρόσφατα τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ τώρα όχι, απάντησε ότι, «το 2017 ψήφισα με πολύ θέρμη την Φώφη Γεννηματά, που είχε τη δυνατότητα να ενώσει και να το πάει πιο πέρα το κόμμα. Το 2021 είπα ότι η Φώφη δεν μπορεί να πάει παραπέρα, όμως εκείνη αγωνιζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ με πάνω από 30%, όμως τώρα είναι πολύ πιο κάτω.

Ξεκαθάρισε ότι, ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και ερωτηθείς αν θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα, είπε ότι, «θα στηρίξω αυτόν που έχει χαρακτηριστικά να κυβερνήσει. Μακάρι ο κύριος Δούκας να είναι υποψήφιος» και υπογράμμισε ότι, ο δήμαρχος Αθηναίων «έχει τα χαρακτηριστικά και ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία».

«Κατανοώ πως η ΝΔ δεν θέλει κόμματα πάνω από 14% για να την απειλούν, εγώ λέω πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει πιο πάνω», είπε και συμπλήρωσε πως, «θέλουμε υποψήφιο αρχηγό που θα κερδίσει το 1 εκατ. ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ και το μισό εκατομμύριο που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ συν περίπου ένα εκατομμύριο που έχουν φύγει από εμάς».

Αναφορικά με τις συνεργασίες της κεντροαριστεράς ξεκαθάρισε ότι, «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον Κασσελάκη, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει τις διεργασίες του, να πει το σχέδιό του για τη διεύρυνση και να συνεργαστεί με κόμματα της κεντροαριστεράς, αλλά εκτός του ΣΥΡΙΖΑ».