«Όπως έχει πει και ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τασούλας, στις κυβερνήσεις όλοι μας είμαστε “μέλλοντες τέως”», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, σχολιάζοντας τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

«Υπάρχει μια παραφιλολογία που πολλές φορές στις περιπτώσεις αυτές δεν διακινείται τυχαία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία, όπου αύριο ξεκινάει η μεγάλη αργία της χώρας, με 10 εκατομμύρια Τούρκους να λείπουν για 9 μέρες.

«Περιμένουμε μεγάλη προσέλευση στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, εξέλιξη για την οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε το πρόγραμμα που φέραμε περί διευκόλυνσης θεωρήσεων για τούρκους επισκέπτες, ώστε να μπορούν να βγάζουν επιτόπου τις βίζες», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες για νέες έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου, καθώς ο Ερντογάν επιχειρεί να κάνει μια στροφή με σκοπό την αυτονόμηση από τον Μπαχτσελί, κάτι που είναι προς όφελος της Ελλάδας.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία αλλάζει στις πάγιες διεκδικήσεις της, το θέμα είναι εμείς να βάλουμε το πλαίσιο. Το διάστημα 2019-2020 δοκίμασαν τον Μητσοτάκη και περάσαμε με άριστα. Σήμερα τρέχουν να προλάβουν, γιατί έχουν μείνει πίσω με τα F-35. Να ξέρετε οι γείτονές μας έχουν διαβάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για στροφή προς την Ακροδεξιά», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη, και τη σημερινή εκδίκαση της έφεσής του.

«Ελπίζω η ανεξάρτητη αλβανική δικαιοσύνη να πήρε το μήνυμα. Ο Έντι Ράμα κατανοεί ότι είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το τελευταίο που θα ήθελε είναι κλιμάκωση και δημιουργία ενός νέου ευρωαλβανικού μετώπου. Εύχομαι, λοιπόν, η Αλβανία να τα ζυγίσει όλα αυτά και να λάβει τις δέουσες αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.