Απάντηση στα σενάρια που τον ήθελαν να είναι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή, για να μπαζωθεί το σημείο όπου συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, έδωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο ούτε αρμοδιότητα, δε συμμετείχα στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού».

Ειδικότερα, η απάντηση του κ. Τριαντόπουλου σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, έχει ως εξής: «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με πραγματικότητα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό μετά το αίτημα πυροσβεστικής αποφάσισαν τις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του χώρου για ένα τέτοιο μεγάλο δυστύχημα. Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο για να προχωρήσουν οι έρευνες και εντοπιστούν τα θύματα. Διαμόρφωσαν τον χώρο, όπως οι ίδιοι έκριναν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και όχι εντολές. Προχώρησαν σε ενέργειες, για να ολοκληρώσουν το έργο τους, να ολοκληρώσουν την έρευνα και ν’ ανταποκριθούν στην αγωνία συγγενών».