Ο Άκης Σκέρτσος σχολίασε την κριτική που άσκησε στη Νέα Δημοκρατία ο Σωκράτης Φάμελλος και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει μαθήματα δημοκρατικού ήθους στο κόμμα του και τα στελέχη που το αποτελούν.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δαπάνησε δυστυχώς, τα τρία τέταρτα της ομιλίας του, για να κάνει μια επίθεση στην κυβέρνηση».

Έτσι, τόνισε ότι «μαθήματα δημοκρατικού ήθους στη Νέα Δημοκρατία και στα στελέχη της, που έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρώπη την κράτησαν επίσης στην Ευρώπη, το 2015, όταν το ένα τρίτο με ένα τέταρτο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποσκίρτησαν και δεν ψήφισαν, όταν ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, και προ των εκλογών του 2015 του Σεπτεμβρίου και μετά, απείχε από την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, ο κ. Καμμένος, δεν θα δεχθούμε. Και δεν θα δεχθούμε γιατί και εσείς ενδεχομένως να έχετε στις τάξεις σας βουλευτές που διαφωνούν».

«Ακούσαμε την κ. Λινού σήμερα που έχει ενστάσεις με την παρένθετη κυοφορία. Ακούσαμε κάποιες ενστάσεις του κ. Πολάκη. Ακούσαμε ενστάσεις, σε σχέση με την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αν κατάλαβα καλά. Θέλω να πω ότι έχουν ακουστεί και από κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ φωνές προβληματισμού και δεν θα πρέπει να κατακεραυνώσουμε κανέναν βουλευτή, ο οποίος έχει ενδοιασμούς για ένα ταυτοτικό ζήτημα, για ένα ζήτημα που άπτεται και ηθικών αντιλήψεων και ηθικών προβληματισμών», πρόσθεσε στη συνέχεια.