«Το σημερινό έκτακτο συμβούλιο λαμβάνει χώρα γιατί η Ουγγαρία δεν επέτρεψε την απαραίτητη ομοφωνία για να συμφωνήσουμε στην αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και την χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε επιτέλους μια συμφωνία η οποία θα δώσει λύση», είπε ο πρωθυπουργός φτάνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντικό μέσα από τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους αλλά και χρηματοδότηση για Ουκρανία που δίνει υπαρξιακό αγώνα για ελευθερία της.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Ευρώπη. Αν γίνει αυτό θα υπάρξουν πρόσθετες εκτάσεις και πρόσθετο εισόδημα για τους αγρότες.

Θα επαναλάβω ότι η ελληνική πολιτεία θα είναι κοντά στον πρωτογενή τομέα όπως το έκανε εδώ και 4 χρόνια και στο μέτρο του εφικτού θα αντιμετωπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών».