Το ΚΚΕ επιτίθεται στη κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Ρέππα για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Ο Περισσός κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα για τα ελλείμματα και την υποβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών. Σχολιάζει πως τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και όχι οι κινητοποιήσεις, βασανίζουν τον λαό ενώ τον καλεί να μην αφήσει τις αυξήσεις  στα εισιτήρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει δραστικά την τιμή των εισιτηρίων και συρρικνώνει παραπέρα τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, προκαλεί, απειλώντας τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και εμπαίζοντας αισχρά το λαό. Για τα ελλείμματα και την υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών υπεύθυνη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ο λαός βασανίζεται από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που λαμβάνει για να προστατεύσει την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως με θράσσος ισχυρίζεται ο υπουργός.

Η τρομοκρατία και οι γενικότεροι σχεδιασμοί της κυβέρνησης πρέπει να προσκρούσουν στον κοινό και αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες με όλο το λαό για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα εισιτήρια, για σύγχρονες δημόσιες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι της πλουτοκρατίας».