Πολλές ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε ο πρωθυπουργός τις αλλαγές αυτές, απάντησε: «Ο πρωθυπουργός έχει πει και το έχει κάνει πράξη ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά. Έχει το προνόμιο των διορθωτικών κινήσεων και ανάλογα με την περίπτωση κρίνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι όταν έχει υπάρξει μια αλλαγή δεν έχει υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο. Είναι κάτι το οποίο συμβαίνει με στόχο να είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία της κυβέρνησης, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Για τον κ. Χρυσοχοΐδη αλλά και την αποχώρηση του Γιάννη Οικονόμου είπε ότι «μπαίνει στο υπουργείο ένας άνθρωπος με εμπειρία και αποχωρεί ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και ένας πολύ καλός κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ο κ. Μαρινάκης εξήρε τις ικανότητες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για όσα έκανε στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Υγείας με τις άμεσες επιλογές του ακόμα και σε διοικήσεις νοσοκομείων έπραξε πολύ σωστά γιατί η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρεμβαίνει με τα θεσμικά και νομικά όπλα που έχει όταν παρατηρεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών». Είπε ακόμα ότι όλους αυτούς τους μήνες ψηφίστηκαν σημαντικά νομοσχέδια και οι αλλαγές θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή.

Ερωτηθείς από το Newsbeast αν οι αλλαγές είχαν επίκεντρο μόνο την ασφάλεια και ποιες είναι οι προτεραιότητές του κ. Χρυσοχοΐδη το επόμενο διάστημα, είπε ότι αφορούσαν όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια. «Είναι και κάτι που έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που δίνουν τη μάχη, έχουν πολύ σημαντικές επιτυχίες αλλά και πολλά, που πρέπει να γίνουν. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν στο πλαίσιο της διαρκούς αξιολόγησης και είναι ένα αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, όπως κρίνει, να προχωρεί στις αλλαγές. Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει να προχωρήσει το έργο προς όφελος των πολιτών».