«Με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες, ότι θα βγούμε από την κρίση», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για την τελετή αγιασμού των υδάτων, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Να ευχηθώ χρονιά πολλά σε όλους, στις οικογένειές μας, να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε δύναμη και να μας φωτίσει ο θεός, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη της εξόδου από την κρίση. Η κρίση είναι μεγάλη. Δεν αντέχονται πειραματισμοί, δεν αντέχονται επιπόλαιες πράξεις» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

«Αυτό το οποίο χρειάζεται, είναι σοβαρότητα, αγωνιστικότητα και να πείσουμε τους Έλληνες, ότι θα βγούμε από την κρίση. Και το 2010 και το 2011 είναι δύσκολα χρόνια. Σημασία έχει ότι πρέπει να διαβούμε τον Ρουβίκωνα και θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Η οικονομική κρίση, όμως, βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων, που έκαναν σήμερα στα Χανιά, οι βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, παρόντες στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο παλιό λιμάνι της πόλης.

«Να εκφράσω την ευχή να ξεπεράσει η χώρα τη μεγάλη κρίση, που περνάει. Να ευχηθώ ήρεμες μέρες και στη θάλασσα και τη στεριά. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αμβλύνομε τα προβλήματα των πολιτών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.


«Εμείς, που αναλάβαμε πρόσφατα τα καθήκοντά μας, θα κάνομε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε να περάσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές καλύτερα και ευκολότερα τον καινούργιο χρόνο», δήλωσε ο αντιπερειφερειαρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

«Στη σημερινή μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης ο σταυρός εδώ στα Χανιά έπεσε σε ήρεμα νερά. Εύχομαι και ελπίζω, τα νερά, οι θάλασσες που θα πορεύεται για φέτος το σκάφος της Ελλάδος να είναι το ίδιο ήρεμα για να καταλήξομε και σε ένα ήρεμο λιμάνι» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Σήμερα είναι η γιορτή των φώτων και εύχομαι ο θεός να φωτίσει την κυβέρνηση κυρίως, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και με την ανοχή των πολιτών να ξεπεράσουμε μία κρίση που είναι πολύ σοβαρή. Όμως, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και θα τα καταφέρουμε, όπως η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλές φορές», δήλωσε  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

«Εύχομαι το άγιο πνεύμα να μας χαρίζει την φώτιση να μπορούμε να διαχειριζόμαστε σωστά τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις», δήλωσε η Λίτσα Κουρουπάκη, που το απόγευμα της Δευτέρας ορκίζεται βουλευτής, καθώς καταλαμβάνει την έδρα, που κατείχε ο νέος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.