Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θα παρεβρεθεί σήμερα στον Αγιασμό των Υδάτων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα βρεθεί στο Διδυμότειχο, όπου στις 11:00 θα γίνει η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Άρδα ποταμό.

Στις 10:30 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Στις 11:30 θα πάει στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά.

Θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του ΛΑΟΣ Αποστολάτος Βαΐτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς Γρηγόρης Νιώτης και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Δημήτρης Καρύδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή, για λόγους αρχής, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Πειραιά θα γίνει στην αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης θα παραβρεθεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Σαλαμίνα.