Ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και μίλησε με διασώστες, οι οποίοι ζήτησαν να ακουστούν τα αιτήματα τους.

Μάλιστα, ένας από αυτούς περιέγραψε τις δυσκολίες της εργασίας του, αναφέροντας πως «είναι σκληρό το επάγγελμα, χρειάζεται και νέους στο σώμα και χαλύβδινη ψυχή για να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά τα φρικτά που συναντούν πολλές φορές, όσον αφορά την ανθρώπινη τραγωδία» και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «το γνωρίζω γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης σε ελικόπτερο».

Επίσης, το thesstoday.gr αναφέρει πως οι διασώστες του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους με κυριότερα τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας που ξεπερνάει τα 50 έτη, την ανάγκη για ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά, την έλλειψη κατάρτισης του στόλου και την μη επάρκειά του αλλά και την ανάγκη για ενίσχυση στους μισθούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η κακιά στιγμή δεν έχει ονοματεπώνυμο» και σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 1000 διασώστες στο ΕΚΑΒ αντί να έχουμε φαντάρους και πυροσβέστες μέσα. Η προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Η κακιά στιγμή χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ που δουλεύει αποτελεσματικά. Αυτό αρχίζει από τις προσλήψεις».

Ακόμη, τόνισε και την ανάγκη για τη δημιουργία βάσης για αεροδιακομιδές στη Θεσσαλονίκη. «Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να μην έχει βάσει για αεροδιακομιδές. Πως θα πετύχουμε αποκέντρωση αν δεν Έβρου ζούμε την άμεση βοήθεια στη συμπρωτεύουσα;», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για χρήση όλων των πλωτών ασθενοφόρων.

Όσον αφορά στην έκκληση για ενίσχυση των μισθών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Δεν είναι δυνατόν κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του. Πρέπει οι ήρωες της κοινωνίας, εσείς, κρατάτε την κοινωνία συμπαγή και πρέπει να αμείβεστε για αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επίσκεψη: