Έχοντας ως στόχο μια θέση στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, το δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Σολωμού, δηλώνουν έτοιμες και υπερήφανες για την παρουσία τους στο Λονδίνο.

Την Τετάρτη (1/8) η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για τη Βρετανική πρωτεύουσα, με στόχο να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο αγώνισμα του Ντουέτου (5-7/8).

Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ το νεαρό ελληνικό δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης:

«Καταρχήν από αύριο πρόκειται να αρχίσει το φορμάρισμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλο αυτό τον καιρό δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Από εδώ και στο εξής θα μειωθεί η ένταση των προπονήσεων, προκειμένου να είμαστε ξεκούραστες. Γενικά, η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, είμαστε ικανοποιημένες. Υπάρχει μεν μια κούραση, αλλά γνωρίζουμε το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και το αποτέλεσμα που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Είμαστε πολύ σίγουρες για την εμφάνισή μας, κι εγώ και η Δέσποινα, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και θα διεκδικήσουμε μια θέση στην 8άδα και ακόμα καλύτερα», δήλωσε η 18χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Η Δέσποινα Σολωμού αναφέρθηκε κι εκείνη στις προσδοκίες της από τους Αγώνες, ενώ έκανε λόγο και για τις χώρες-αντιπάλους μας, αλλά και για τα φαβορί:

«Είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενες και υπερήφανες που πήραμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαστε πολύ έτοιμες, ωστόσο μένει μόνο να τελειοποιήσουμε ορισμένα πράγματα. Στόχοι μας είναι να εκτελέσουμε το πρόγραμμά μας όσο το δυνατόν καλύτερα, να ικανοποιήσουμε τις προπονήτριές μας και να μπούμε στην 8άδα. Θεωρώ ότι ανάμεσα στους ισχυρούς αντιπάλους μας είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Αγγλία και η Αμερική. Αυτές είναι οι ομάδες που μαζί με τη δική μας διεκδικούν τις πρώτες θέσεις».

Πηγή: sport-fm.gr