Κατενθουσιασμένοι οι ιταλοί φίλαθλοι πανηγύρισαν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας επί της Γερμανίας με 2-1.

Οι Ιταλοί έδωσαν πολιτικό τόνο στα σχόλιά τους, έχοντας ακόμα τη γλυκιά γεύση της επικράτησης στον ημιτελικό του Euro 2012, αναφέροντας, σύμφωνα με το Reuters πως ελπίζουν ότι η νίκη θα βοηθήσει τον πρωθυπουργό τους Μάριο Μόντι, στη διαπραγμάτευσή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για το μέλλον της ευρωζώνης.

«Δείξαμε στη Γερμανία ποιος είναι το αφεντικό», αναφέρει στο πρακτορείο ο 20χρονος Andrea Arces, φοιτητής από τη νότια Ιταλία, ο οποίος πανηγύρισε με σημαίες στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο κέντρο της Ρώμης, μαζί με χιλιάδες ιταλούς φιλάθλους. «Η Ιταλία είναι μια ισχυρή χώρα και έτσι κάνουμε αντεπίθεση».

Οι φίλαθλοι στις πλατείες και τα πάρκα της Ρώμης κουνούσαν σημαίες τραγουδώντας και φώναζαν «Grazie Balotelli» (ευχαριστούμε Μπαλοτέλι), ενώ τα αυτοκίνητα δεν σταματούσαν να κορνάρουν.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι βρίσκεται στις Βρυξέλλες για μία σκληρή διαπραγμάτευση που έχει τεράστια σημασία για το μέλλον της ευρωζώνης και υποσχέθηκε να ασκήσει ισχυρές πιέσεις για την μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας, μία πρόταση που μέχρι πρότινος έβρισκε αντίθετη τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.