Να αφήσουν πίσω τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησαν με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με τους Πολωνούς θέλουν οι Έλληνες διεθνείς. Αυτό υπογράμμισε ο Βασίλης Τοροσίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής συνάντησης με την Τσεχία.

«Θέλουμε να ξεχάσουμε τα πρώτα 30 λεπτά. Φάνηκε ότι είχαμε άγχος, αλλά συμβαίνουν αυτά. Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα και αρχής γενομένης από το αυριανό ματς, να μπούμε από το πρώτο λεπτό καλά», είπε ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις ο ποδοσφαιριστής πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι έτοιμος ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα, πρέπει να διαβάζει και τον αντίπαλο, να βλέπει το παιχνίδι του και να το αντιμετωπίζει ανάλογα».

Ερωτηθείς για τη διαιτησία και αν στις τάξεις της εθνικής επικρατεί η άποψη ότι αύριο θα είναι διαφορετική, μετά τα σοβαρά σφάλματα του Ισπανού Καρμπάγιο εις βάρος της «γαλανόλευκης» στον αγώνα με την Πολωνία, ο Τοροσίδης εμφανίστηκε διαλλακτικός: «Τα λάθη είναι για όλους. Κι αυτοί μπορεί να κάνουν λάθη. Δεν θέλω να κρίνω την διαιτησία. Ελπίζω από σήμερα κιόλας να είναι καλύτερη για όλους».

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο και αν έχουμε την τύχη, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». Ο άσος του ΠΑΟΚ δεν αρνήθηκε ότι το γκολ της πρεμιέρας του έχει δώσει μεγάλη ώθηση, πρόσθεσε όμως ότι οι επιδιώξεις του συνταυτίζονται με εκείνες της εθνικής: «Σίγουρα είναι ένα στοιχείο που σου δίνει δύναμη. Αλλά αυτό που προσπαθώ είναι να προχωράω στον δρόμο της ομάδας. Αυτό που μετράει είναι να έρχονται οι νίκες για την ομάδα και αυτό θα προσπαθήσω».

Κληθείς να καταθέσει την άποψή του για το τσεχικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε την εκτίμησή του γι΄ αυτό, αν και όπως είπε «δεν έχω πολλές εικόνες, έχω παίξει μόνο κάποια ματς. Είναι πολύ δυνατές ομάδες, συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Τσεχία έχει πολύ καλούς παίκτες, πολύ ποιοτικούς και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».