Γύρω στις δυόμισι το μεσημέρι της Κυριακής 6 
Μαΐου
κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερο κόμμα στις εκλογές. Τότε ήταν που ο πρόεδρος του ΣΥΝ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον δήμαρχο Καλυβίων, Πέτρο Φιλίππου.

«Αλέξη» του είπε «εδώ δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε ψηφοδέλτια». Στην Κουμουνδούρου είχαν αντιληφθεί από τις έντεκα το πρωί ότι το ΠΑΣΟΚ έλαμπε δια της απουσίας του από τα εκλογικά τμήματα.

«Τότε» λέει συνεργάτης του Αλέξη, «αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι η δική μας παρουσία ήταν ενισχυμένη».
Το μεσημέρι της Κυριακής, όπως αναφέρουν τα Νέα, ένας από τους ανθρώπους του Τσίπρα επιχείρησε να κάνει μια γρήγορη σιέστα ώστε να πάρει δυνάμεις για το βράδυ. Τον ξύπνησε ένας δημοσκόπος για να του πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος, πολύ κοντά στη ΝΔ και σε κάποιες περιφέρειες ήταν και μπροστά.

Το exit poll ο Τσίπρας το είδε από το σπίτι του στην Κυψέλη σε στενό κύκλο. Ήταν εκεί ο Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Ανδρέας Καρίτζης.

Φωτογράφισαν την οθόνη της τηλεόρασης που έπαιζε τα νούμερα με τα κινητά τους και ανέβασαν τις φωτογραφίες στο twitter. O Τσίπρας έφτασε στην Κουμουνδούρου μετά τις εννιά, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα δάσος από κάμερες και πλήθος κόσμου αλλά και με ένα μωρό που του έβαλε ένας πατέρας στην αγκαλιά.

Η ατμόσφαιρα της πρώτης συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν απρόσμενα καλή. Η κουβέντα πήγε κατευθείαν στο ψητό η διαπραγμάτευση όμως τερματίστηκε γρήγορα αφού δεν υπήρχαν σημεία σύγκλισης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε τον Τσίπρα τι νομίζει ότι θα κάνει ο Φώτης. «Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο» λέει ο Αλέξης «να μπει ο Κουβέλης σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Τελευταία έχει δείξει ότι προσανατολίζεται σε συνεργασία μαζί μας».

Αμέσως μετά την επίσκεψη στον Κάρολο Παπούλια το μεσημέρι της Τρίτης, το γραφείο του Τσίπρα έχει κρατήσει ένα κενό ημίωρο στο πρόγραμμα του Αλέξη. Προορίζεται για μια συνάντηση με την Αλέκα Παπαρήγα. Τελικώς, στις τρεις το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ τηλεφωνεί στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ. «Αλέξη», λέει η Αλέκα, «ξέρεις ποια είναι η θέση μας. Η συνάντηση δεν μπορεί να γίνει».

Στον Φώτη Κουβέλη ο Αλέξης είπε ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα η Αριστερά να παίξει ρόλο. Η συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο έγινε σε πιο χαλαρό κλίμα. Ο καταιγισμός των φλας ενεργοποίησε το σαρδόνιο χιούμορ του Αλέξη «Πολλές φωτογραφίες βλέπω, πού να κάναμε και κυβέρνηση».

Σε ανθρώπινο κλίμα έγινε και η συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδιωξε γρήγορα τους φωτογράφους. Ο Αλέξης τον βρίσκει χλωμό και έχει την αίσθηση ότι ο Βενιζέλος υποφέρει από το στομάχι του..Εύστροφος και ταχύς, ο Βενιζέλος ζητάει, «να αφήσουμε τη νέα δανειακή σύμβαση έξω από τη συζήτηση».

Ο Τσίπρας αισθάνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να απενοχοποιήσει το Μνημόνιο, που όπως του λέει ο Βενιζέλος, «έτσι κι αλλιώς αλλάζει κάθε τρεις μήνες». «Αλλάζει προς το χειρότερο» απαντά ο Αλέξης. Η κουβέντα δεν καταλήγει πουθενά. Παρόλα αυτά το ραντεβού τελείωσε όπως άρχισε σε φιλικό τόνο.