«Είμαι αισιόδοξος από χαρακτήρα» ήταν η απάντηση του Κ. Παπούλια όταν ρωτήθηκε για το εκλογικό αποτέλεσμα, λίγο πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος για να του παραδώσει τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας και απάντησε: «Πλανάται…».

Ο κ. Πετσάλνικος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα των εκλογών και φεύγοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Είναι στιγμές κρίσιμων αποφάσεων και εύχομαι οι ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών. Εύχομαι να υπάρξουν αποφάσεις που θα είναι χρήσιμες για τη χώρα και την κοινωνία. Κατά την άποψη μου η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και είναι όρθια μέσα στην ευρωζώνη».

Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στις 15:00 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στον οποίο και θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανοίγοντας τον κύκλο των διερευνητικών εντολών.

Δείτε το βίντεο…