Με μια ξενάγηση – πλοήγηση στα ψηφιοποιημένα αρχεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως τις μέρες μας, εγκαινιάζει την Πέμπτη τους χώρους του, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στην οδό Βαλαωρίτου 9, στην πρώην ιστορική αίθουσα τέχνης, «Νέες Μορφές».

Το Ινστιτούτο, ιδρύθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, το Φεβρουάριο 2009 από στελέχη των «Νέων Μορφών», πλαισιώνεται από ιστορικούς τέχνης και καλλιτέχνες, με σκοπό να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για έγκυρη και διευρυμένη προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από θεωρητικούς της τέχνης, φοιτητές, καλλιτέχνες και φιλότεχνους.

Το αρχειακό υλικό που έχει ήδη καταγραφεί και συνεχίζεται η τεκμηρίωσή του, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών γεγονότων που αφορούν στην πορεία εκατοντάδων καλλιτεχνών.

Παραχωρήθηκε από καλλιτέχνες, καθώς και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που η λειτουργία τους κάλυψε, επί δεκαετίες, τα εικαστικά δρώμενα της χώρας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του, το Ινστιτούτο διοργανώνει ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Μπενάκη της Πειραιώς , με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο» και ομιλητές ιστορικούς της τέχνης και καλλιτέχνες.