Στο «Studiobuhne Kοln» της Κολωνίας θα ανέβει σε λίγες μέρες η «Ηλέκτρα» δοσμένη μέσα από μια νέα προσέγγιση του αρχαίου δράματος από το σκηνοθέτη Κώστας Παπακωστόπουλο.

Στην εικοσάχρονη επιτυχημένη πορεία του έχει ανεβάσει στη Γερμανία είκοσι τρία έργα, σε συμπαραγωγή με διάφορα Κρατικά Θέατρα, όπως αυτά της Κολωνίας, του Ντύσσελντορφ, του Λούντβισχαφεν, του Άαχεν και του Ομπερχάουζεν, καθιερώνοντας με αυτό τον τρόπο το Ελληνογερμανικό Θέατρο Κολωνία.

Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει με επιτυχία έργα του Αριστοφάνη, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, στη γερμανική γλώσσα. Παράλληλα, σκηνοθέτησε έργα νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων, σε πρώτη γερμανική μετάφραση (Δημήτρη Κεχαίδη, Βασίλη Ζιώγα, Δημήτρη Δημητριάδη), καθώς και Ευρωπαίων, που εμπνέονται από τον αρχαιοελληνικό μύθο (Χάινερ Μίλερ, Ουίλιαμ Σέξπιρ, Ντέα Λόχερ).

Οι σκηνοθεσίες του έχουν επανειλημμένα βραβευθεί και προσκληθεί σε μεγάλα Φεστιβάλ της Γερμανίας και του εξωτερικού.

Για το 2011 ο Κώστας Παπακωστόπουλος έχει προγραμματίσει να ανεβάσει την «Ορέστεια» του Αισχύλου με το Κρατικό Θέατρο του Ντίσελντορφ, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των «Ατρειδών».