Ο Διονύσης Σαββόπουλος μετά από 15 επιτυχημένες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Δεκέμβριο και Ιανουάριο) μετακομίζει στη σκηνή του ανακαινισμένου, ιστορικού θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 11) μαζί με ένα θέατρο τραγουδιών και ζωγραφιστών ονείρων, που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος», το οποίο αφιερώνει στα εγγόνια του.

Από 19 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ακροπόλ, ο Διονύσης Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του, καλούν όλους όσοι νιώθουν παιδιά, «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία, ώστε να την κάνουν καινούργια».

Η παράσταση «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος» φτιάχτηκε, όπως δηλώνει ο Δ. Σαββόπουλος, «για τη χαρά της αφήγησης. Για παιδιά και για μεγάλους. Μπροστά σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε και παραμερίζουμε τη λογική μας. Αίρονται σιγά-σιγά οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες και ξαναγινόμαστε, όλοι, παιδιά. Δηλαδή καινούργιοι. Γιατί κάθε φορά που επιστρέφουμε εμείς οι μεγάλοι σε μια παλιά συλλογική φαντασία για να τη διηγηθούμε, ξαναβρίσκουμε εκείνη τη διαύγεια κι εκείνο το σφρίγος που κάνει τον χρόνο καινούργιο και τον κόσμο έγχρωμο ξανά».

Ο τραγουδοποιός, με την ιδιότητα του αφηγητή παραμυθιών, θα διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους τις δικές του ιστορίες, εμπνευσμένες από τη «Θεογονία» του Ησίοδου, μαζί με άλλους παραμυθάδες, τραγουδιστές, χορευτές και ξυλοπόδαρους.

Για τον συνθέτη η «Θεογονία» είναι «ένα καταπληκτικό παραμύθι που μας μιλάει για την αρχή του Κόσμου, για το πώς γεννήθηκε ο Χρόνος, αλλά και για τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, έτσι όπως το φαντάζονταν, αλλά και το πίστευαν οι παλιοί εκείνοι Έλληνες της εποχής του Ησίοδου, αιώνες πριν έρθει στον κόσμο ο Χριστός».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος διασκευάζει σήμερα τους μύθους του Ησίοδου «μοντάροντας» τις πιο ενδιαφέρουσες, κατά τη γνώμη του, παραλλαγές, μέσα σε μια νέα ιστορία, «όπως έκαναν οι αφηγητές που περιφέρονταν ανά την Ελλάδα στους αρχαίους εκείνους καιρούς».