H Honda και η Red Bull ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους στα MotoGP. Ο αυστριακός γίγαντας των ενεργειακών ποτών αναλαμβάνει χορηγός της Repsol Honda για το 2015 και 2016, απόφαση που αποτελούσε το όνειρο του Livio Suppo, επικεφαλής της oμάδας εδώ και χρόνια.

Η Red Bull είναι ήδη χορηγός των δύο εργοστασιακών αναβατών, όμως από του χρόνου για πρώτη φορά θα εμφανιστούν τα αυτοκόλλητά της και πάνω στις RC213V των Marquez και Pedrosa.

Η Red Bull υπήρξε στο παρελθόν χορηγός ομάδας GP. Στήριξε από το 1997 ως το 2002 την WCM που σύντομα μετονομάστηκε σε Red Bull Yamaha και έτρεχε βέβαια με YZR 500.

Έπειτα αποσύρθηκε, ακριβώς όταν ανέτειλε η εποχή των τετράχρονων κινητήρων. Αιτία ήταν η αλλαγή της πολιτικής marketing, που την έστρεψε στην χορηγία αναβατών αντί ομάδων.

Από τότε υποστηρίζει σταθερά τους αναβάτες με εργοστασιακές Honda, δηλαδή φέτος τους Dani Pedrosa, Marc Marquez, Stefan Bradl και παλιότερα τους Andrea Dovizioso και Nicky Hayden. To λογότυπό της έχει εμφανιστεί και στην RC213V της LCR σε αμερικάνικα GP, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε προσφέρει πλήρη υποστήριξη σε ομάδα.

Πέρυσι οι Αυστριακοί είχαν αναλάβει τα έξοδα της πανάκριβης «ιδιωτικής» δοκιμής των Honda στο Τέξας, πριν τον εκεί πρώτο αγώνα. Και κατά τη διάρκειά της είχε τραβήξει εκατοντάδες ώρες προωθητικού υλικού: φωτογραφίες, φιλμ, συνεντεύξεις.

Κανονικά οι εταιρείες αγοράζουν τα φιλμ αυτά από την Dorna πληρώνοντας εξωφρενικά ποσά, αφού επιπλέον συμφωνήσουν και σε αυστηρούς περιορισμούς της χρήσης τους!

Με την επιστροφή της στα Grand Prix η Red Bull εγκαινιάζει μια πιο επιθετική τακτική απέναντι στους ανταγωνιστές της, αντιδρώντας στην αυξημένη παρουσία τους στους μηχανοκίνητους αγώνες.

Η Monster εμπλέκεται πλέον άμεσα και με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, ενώ είναι για χρόνο ο κύριος χορηγός της δορυφορικής Yamaha Tech3 και αποτελεί και τον μέγα χορηγό του γαλλικού GP.

Η μαλαισιανή ομόλογη, Drive M7, έχει τέλος αναβαθμίσει την παρουσία της, χορηγώντας φέτος την Ομάδα Aspar. Ως πριν δύο χρόνια στο παιχνίδι συμμετείχε και η Rockstar που ωστόσο τώρα προτιμά τους αγώνες με offroad μοτοσυκλέτες.