Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Double MotoGP, οι πιθανότητες να συνεχίσει και φέτος o Casey Stoner στον ρόλο του οδηγού δοκιμών και εξέλιξης για το HRC εκμηδενίζονται.

Το HRC ήθελε να διατηρήσει τις υπηρεσίες του διπλού παγκόσμιου πρωταθλητή στην εξέλιξη της RC213V για όλο το 2014. Ο Αυστραλός ανέλαβε τον ρόλο αυτό το Φθινόπωρο του 2013, οδηγώντας στην πίστα Motegi της Honda τόσο την RC213V όσο και την Open «Παραγωγής» RCV1000R.

Όμως όπως έγινε γνωστό, ο Stoner θέλει φέτος να μείνει μακριά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Πέρυσι εκτός της οδήγησης για την Honda, είχε λάβει μέρος και στο Κύπελο Dunlop V8 Supercar με ένα Holden V8 Commodore, εμπειρία που όμως δεν τον μάγεψε.

Αποφάσισε λοιπόν φέτος να απόσχει από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Με δεδομένο τον χαρακτήρα του δε, είναι απίθανο να αλλάξει γνώμη.

Το αφεντικό της Ομάδα Repsol Honda, o Livio Suppo, που έχει πολύγχρωνη στενή σχέση με τον Αυστραλό (είναι αυτός που τον πήγε πρώτα στην Ducati και το 2010 στην Honda) δήλωσε στην εφημερίδα MCN:

«Συζητάμε ακόμη, αλλά είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε. Έχω την αίσθηση ότι ο Casey θέλει να μείνει για έναν χρόνο μακριά από όλα, από κάθε υποχρέωση. Σέβομαι απόλυτα την επιθυμία του και αν συνεργαστούμε τελικά, θα είναι σε πολύ μικρότερη έκταση από ό,τι πέρυσι».

Πάνω στο ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος του HRC Shuhei Nakamoto δήλωσε πως φοβάτει ότι ο Stoner δεν θα θελήσει να συνεχίσει με την εξέλιξη της RC213V που οδηγούν οι δύο Ισπανοί Marc Marquez και Dani Pedrosa. «Είπε ότι αυτή τη χρονιά δεν θέλει να κάνει τίποτα. Αλλά ο Casey είναι ο Casey, οπότε δεν ξέρεις…».