Ο έβδομος και τελευταίος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, επαναφέρει την Κεντρική Ελλάδα και την Καρδίτσα στο προσκήνιο. Στην περιοχή της Μητρόπολης Καρδίτσας, δίπλα στην ειδυλλιακή λίμνη Πλαστήρα θα «παιχτεί» η τελευταία πράξη του θεσμού για το 2013.

Ο ήδη πρωταθλητής ΜΧ1 Παναγιώτης Κουζής (ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) θα πρέπει να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τους δυνατούς μονομάχους για τις θέσεις 2 και 3 της τελικής κατάταξης, αλλά και τον ήδη πρωταθλητή ΜΧ2, το Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) ο οποίος σχεδιάζει να ανέβει στην ΜΧ1 το 2014 και εξ’ αυτού θα κάνει μια πρώτη δοκιμή των δυνάμεών του στην Καρδίτσα.

Με το δεδομένο αυτό, οι εξελίξεις στη ΜΧ2 αναμένονται ενδιαφέρουσες αφού μια πεντάδα νέων οδηγών θα παλέψει επί ίσοις όροις για τη νίκη και την άνοδο στο βάθρο.

Οι Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda), Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών, Kawasaki), με τους επανερχόμενους από τραυματισμό Μανώλη Κρητικό (ΑΡΗΣ, Yamaha) και Αλέξανδρο Γεωργαντά (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) και τον πολλά υποσχόμενο Νίκο Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Kawasaki) θα κρατήσουν τους θεατές στις μύτες των ποδιών μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τις περισσότερες αγωνιστικές εκπλήξεις και εναλλαγές στους νικητές, θα δοθεί η τελευταία μάχη για το 2013 ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Ο ήδη πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) αλλά και ουσιαστικά σίγουρος δευτεραθλητής Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) έχουν να αντιμετωπίσουν τον παλαίμαχο Σταμάτη Λυρίου (Ικαρος Ρόδου, Kawasaki) που εκτός του στόχου για 2 νίκες έχει βάλει στο «μάτι» και το Νο3 στην τελική κατάταξη.

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» στην «τετράτροχη» κατηγορία των Quad όπου ο Αγρινιώτης Γιώργος Καπέλης (Yamaha) θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητο των 11 σκελών που έχει. Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην σκληρή μονομαχία για το Νο2, ανάμεσα στους Γιώργο Χαραλάμπους (Harris) και τον Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ) που ισοβάθμησαν στους δύο προηγούμενους αγώνες.

Στην πίστα ΜΧ Μητρόπολης Καρδίτσας μπορείτε να φτάσετε εύκολα ακολουθώντας τον δρόμο από την Καρδίτσα προς Νοσοκομείο – λίμνη Πλαστήρα. Μπαίνετε στη Μητρόπολη και στην έξοδο υπάρχει πινακίδα με κατεύθυνση δεξιά προς «Metropolis MX park». Απόσταση από την Καρδίτσα περίπου 8 χλμ. Συντεταγμένες GPS 39°20’20.00″ B 21°49’40.00″ E

Δείτε το teaser βίντεο του αγώνα…