Έχει αποσυρθεί πλέον από τους αγώνες μοτοσυκλέτας ο Casey Stoner, αλλά τα επιτεύγματά του έχουν τον τρόπο τους να μένουν ζωντανά και να τον χαρακτηρίζουν.

Πριν λίγες μέρες για παράδειγμα ο κόσμος ασχολήθηκε πάλι με τον 27χρονο Αυστραλό, ο οποίος τιμήθηκε από τη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Βλέπετε, η Αυστραλία αποτελεί μέλος της Κοινοπολιτείας και ως εκ τούτου, τύποις η Ελισάβετ των Βρετανών είναι και η επικεφαλής της 5ης ηπείρου.

Παραδοσιακά λοιπόν κάθε δεύτερη Δευτέρα του Ιουνίου οι Αυστραλοί γιορτάζουν τα γενέθλια της βασίλισσάς τους. Με την ευκαιρία αυτή και για να ανταποδώσει την ευγενική χειρονομία, η βασίλισσα τιμά διάφορα μέλη της αυστραλιανής κοινωνίας για σημαντικά οικονομικά, επιστημονικά, αθλητικά, ηθικά κ.λπ. επιτεύγματα και πράξεις.

Φέτος ανάμεσα στους αθλητές που τιμήθηκαν ήταν και ο διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP. Από τώρα και στο εξής ο Casey αποτελεί Μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας.

Τι είναι αυτό; Και μεις αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε στο Google για να το μάθουμε. Λοιπόν, το Τάγμα της Αυστραλίας είναι «ένα σύστημα απόδοσης τιμής εις αναγνώριση εξαιρετικών επιτευγμάτων και υπηρεσιών από άτομα ή φορείς, στα πλαίσια συγκεκριμένων τομέων ή πεδίων δράσης». Έτσι ακριβώς.

Ο Stoner, για όσους δεν το μάντεψαν, βραβεύτηκε για τα εξαιρετικά του επιτεύγματα στον τομέα του αθλητικού μοτοσυκλετισμού, των αγώνων μοτοσυκλέτας δηλαδή.

Έχει ήδη βραβευτεί και από την πίστα Phillip Island της οποίας είναι ο αναμφισβήτητος μαέστρος, καθώς το όνομά του αποδόθηκε στην αγαπημένη του στροφή, την K3.

Στην καριέρα του στα grand prix από το 2002 ως το 2012, κέρδισε 45 φορές από τις οποίες τις 38 στη μεγάλη κατηγορία, στα MotoGP. Οι δύο παγκόσμιοι τίτλοι του ήρθαν το 2007 με τη Ducati και το 2011 με τη Honda.

Μετά την αποχώρησή του ο Stoner πέρασε στους αγώνες αυτοκινήτων. Φέτος τρέχει στο Australian Dunlop V8 Supercars Development Series.