Με ένα μεγάλο κύμα θεατών να κατακλύζει τις καταπράσινες πλαγιές της πανέμορφα στολισμένης, από την ΟΦΜΓ, δημοτικής πίστας Motocross των Γιαννιτσών, ξεκίνησε η αγωνιστική ημέρα στο 2ο γύρο του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Άψογος ο καιρός, όλοι οι πρωταγωνιστές ήταν παρόντες και μάλιστα αυξημένοι από νέες παρουσίες ή επανεμφανίσεις. Σε μια διοργάνωση όπου, μπορεί η κρίση της εποχής και πιθανώς οι δύσκολες συνθήκες του περσινού αγώνα να περιόρισαν τον συνολικό αριθμό των συμμετοχών στις 75, ο συναγωνισμός, το θέαμα και οι αγωνιστικές εκπλήξεις όμως δεν έλειψαν.

Στην ΜΧ2 ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος φέτος Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha, ΑΟΛΜΟλυμπίας) πήρε μια μάλλον εύκολη νίκη στο α΄ σκέλος. Ένας επιθετικός όμως Παναγιώτης Παπίλας (Honda, ΑΜΛΕΧαλκίδας) διεκδίκησε στο β’ σκέλος και τελικά κατέκτησε μια εξίσου πειστική νίκη. Μετά από μια μονομαχία όπου οι δύο μονομάχοι «γύριζαν» σε χρόνους ρεκόρ πίστας όλων των κατηγοριών.

Κοντά τους αλλά και ανάμεσά τους, πάλεψε ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha, ΑΡΗΣ Πεντέλης) που επικράτησε του Παπίλα στο α’ σκέλος. Η πορεία ανόδου απόδοσης τον φέρνει σιγά-σιγά στους διεκδικητές της νίκης.

Με κάποια λάθη και πτώσεις, ο Γιώργος Αρβανίτης (Suzuki, ΛΑΜΣερρών) δεν μπήκε στην μάχη της νίκης. Ο ιδιαίτερα μαχητικός ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna, ΜΑΟΚατερίνης) «πληγώθηκε» από τις κακές εκκινήσεις του. Κατάφερε ωστόσο να επικρατήσει του Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha, ΜΟΒΕ) που εμφανίστηκε αγχωμένος από το γεγονός ότι έτρεχε μπροστά το κοινό του – πολλοί θεατές από την Θεσσαλονίκη έδωσαν το παρόν. Επανεμφάνιση και για τον Ανέστη Ράδο (Kawasaki, ΟΦΜΓιαννιτσών) ο οποίος έδειξε ότι θέλει χρόνο για να βολευτεί στην καινούργια του μοτοσυκλέτα.

Στην ΜΧ1 μια πτώση του Παναγιώτη Κουζή (Honda, ΛΕΜΟΚαλαμάτας) στο α’ σκέλος άνοιξε τον δρόμο στο Μανώλη Σκύβαλο (Honda, ΟΔΙΚΟ) να κατεβάσει στην Κρήτη την νίκη της κατηγορίας, παρά την πίεση του ιδιαίτερα τεχνικού Δημήτρη Βαγγελάκου (Yamaha, ΑΜΟΕορδαίας) αφού ο Κουζής έμεινε στην 3η θέση.

Στο β’ σκέλος ο Κουζής πήρε την νίκη αν και ο Σκύβαλος έμεινε κοντά στο μεγαλύτερο μέρος προσέχοντας όμως πάλι τον Βαγγελάκο που καιροφυλακτούσε. Η άνοδος στην ΜΧ1 για τον «ευρωπαίο» πλέον, νεαρό Νίκο Λυρίου (Husqvarna, Ικαρος Ρόδου) συνοδεύτηκε από μια δυνατή και θεαματική εμφάνιση.

Εξίσου καλά τα πήγε στην 1η του πρωταθληματική εμφάνιση στη ΜΧ1 και ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας) ενώ ο ταχύτατος στις δοκιμές Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ, ΠΑΛΕΜΟΤ, Αίγιο) αντιμετώπισε ξανά προβλήματα πόνων από παλαιότερο τραυματισμό. Να σημειώσουμε την επανεμφάνιση, μετά από 12 χρόνια, του Θεμιστοκλή (Άκη) Κοσμά, πολυνίκη σε αγώνες πρωταθλημάτων και διεκδικητή τίτλων, την δεκαετία του ’90.

Ωραίες μάχες δόθηκαν για τη νίκη και στα 2 σκέλη της «Οpen» με τον Σταμάτη Δημολιάννη (Kawasaki, ΛΕΜΟΤ, Γλυφάδα) να επικρατεί οριακά του περσινού πρωταθλητή Κυριάκου Κιουτσούκωστα (Suzuki, Μοτολέσχη Καβάλας). Τριπλή μονομαχία δόθηκε μεταξύ των Νίκου Κριμπούνη (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Αρτα), Κων/νου Παπαδόπουλου (Kawasaki, ΜΟΒΕ, Αθήνα) και Θανάση Αργυρόπουλου (Honda, ΠΑΛΕΜΟΤ, Πάτρα). Καλή εμφάνιση και για τον Ευβοιώτη Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου αλλά και τον τοπικό Στέλιο Τριανταφυλλίδη.

Στα «Quad» αυτή την φορά ήταν ο Γιώργος Καπέλης, (Yamaha, ΜΟΒΕ, Αγρίνιο) έφυγε με δύο απροβλημάτιστες νίκες αλλά λίγο πίσω του έγινε «χαμός» με 4 αθλητές να εναλλάσσονται συνεχώς στις θέσεις 2-5. Ο τοπικός Στέλιος Τσίγκος (Yamaha, ΜΟΒΕ, Θεσ/νίκη) κατάκτησε μια 2η θέση αλλά εγκατέλειψε στο άλλο σκέλος.

Ο συμπατριώτης του Χρήστος Καναβάς (Yamaha, ΜΟΒΕ) πήρε την άλλη 2η αλλά έχασε και μια μάχη με τον Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Κερατέα) που ανέβηκε δύο φορές στο τελευταίο σκαλί του βάθρου. Ο επιθετικός στους πρώτους γύρους Αλέκος Κατσινέλης (ΚΤΜ, ΜΟΒΕ, Γέρακας) περιορίστηκε σε δύο πέμπτες θέσεις.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross συνεχίζεται με τον αγώνα στην καταξιωμένη πίστα της Μεγαλόπολης, στις 12 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο με τα highlights του αγώνα…