Θυμάται ακόμα πώς είναι να κερδίζει, ο Valentino Rossi. Αλλά όχι με μοτοσυκλέτα. Τουλάχιστον όμως κέρδισε.

Ο ιταλός πολυπρωταθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση στο Monza Rally Show το περασμένο Σαββατοκύριακο, οδηγώντας ένα Ford Fiesta WRC.

Δεν είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου των ράλυ ο αγώνας στη Μόνζα, αλλά καταφέρνει πάντα να προσελκύει κάποια σημαντικά ονόματα του σπορ, οδηγούς ταχύτητας και ραλύ. Αυτό προσθέτει ειδικό βάρος στη νίκη του Rossi.

Η δεύτερη θέση για παράδειγμα πήγε στο Dindo Capello που έχει κερδίσει 3 φορές στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν. Ο Capello έχασε με διαφορά μόλις 2,8 δευτερολέπτων έπειτα από εννιά ειδικές διαδρομές, οδηγώντας μια Citroen DS3 WRC, ενώ έχει κερδίσει 4 φορές το συγκεκριμένο αγώνα της Monza.

Τρίτος με διαφορά ενός λεπτού τερμάτισε ο Piero Longhi, που έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα Rally της Ιταλία. Οι Rossi και Capello κέρδισαν όλες τις ειδικές διαδρομές, πέντε ο Rossi και τέσσερις ο Capello.

Ο Andrea Dovizioso, ο οποίος του χρόνου αντικαθιστά τον Rossi στην Ducati, τερμάτισε 5ος με μία ακόμα Citroen DS3, ενώ ο Jorge Lorenzo –συναθλητής του Rossi και πάλι στην Yamaha το 2013– τερμάτισε 10ος, επίσης με Citroen.

Ένατος κατετάγη ο «αιώνιος κολλητός» του Rossi, ο συγχωριανός του Alessio Salucci –γνωστότερος ως «Uccio».

Ο Rossi κέρδισε επίσης το «Master Show», το απόγευμα της Κυριακής, όπου οι διαγωνιζόμενοι κοντράρονται ανά δύο στη μεγάλη ευθεία της Monza. Κέρδισε το Dovi στον ημιτελικό και τον Capello στον τελικό.