Ο Pedrosa το πάλεψε. Ήξερε ότι δεν αρκούσε να κερδίσει ο ίδιος. Έπρεπε και ο Stoner να τερματίσει ανάμεσα στον ίδιο και το Lorenzo για να έχει πραγματικά κάποιες πιθανότητες στη Βαλένθια.

Ίσως έλπιζε κρυφά ότι ο Lorenzo θα τσίμπαγε βλέποντας το μικρόσωμο συμπατριώτη του μπροστά, θα προσπαθούσε να ακολουθήσει, και θα έκανε το λάθος.

Από όποια μεριά και να το δεις ήταν ένα απίθανο σενάριο, ειδικά με δεδομένη τη διαφορά ταχύτητας του Stoner από τους υπόλοιπους. Κι ωστόσο, παρά το μάταιο της προσπάθειας, ο Dani την έκανε, ήταν απελπισμένη, αλλά έπεσε μαχόμενος. Είπε μετά πως νιώθει υπερήφανος με τη φετινή του απόδοση.

Θα δοκιμάσει πάλι του χρόνου. Απέναντι πάλι στο Lorenzo. Και το Rossi. Και το Marquez. Αφού για φέτος έχασε κάθε ελπίδα για τίτλο, πέφτοντας στο Phillip Island.

Όσο για το πραγματικό «γιατί» της πτώσης, ο Stoner το εξήγησε. Στο σημείο που πάτησε ο Dani, η άσφαλτος είναι χάλια, δεν έχει πρόσφυση. Του χρόνου θα είναι καλύτερη, αφού προβλέπεται να στρωθεί εκ νέου μέσα στο καλοκαίρι (το αυστραλέζικο…).

Κάτι είναι κι αυτό. Ίσως του χρόνου να χρειαστεί πάλι την άσφαλτο του Phillip Island ο Dani. Πέρα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν δείτε και στο βίντεο με ποιο τρόπο χάθηκαν οι ελπίδες του Pedrosa για το φετινό τίτλο