Ασφυκτικό «γέμισμα» της γκάμας της φαίνεται ότι θέλει να πετύχει η Kawasaki, έχοντας ως πλάνο την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, σε διάστημα δύο ετών! Με απλή αριθμητική, αυτό μας κάνει ένα νέο μοντέλο ανά δυο μήνες! Βέβαια θεωρούμε απίθανο η Kawasaki  να ακολουθήσει αυτή την τακτική της χρονολογικής τάξεως στις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων της, οπότε αναμένονται «ομοβροντίες» στις γνωστές εκθέσεις, EICMA, Intermot και Tokyo του 2016 και του 2017. Σε κάθε περίπτωση σημασία έχει η είδηση, η οποία ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη, στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης του scooter J125 στην Μάλαγα της Ισπανίας. Μάλιστα κατέστη απόλυτα σαφές, ότι δεν τίθεται θέμα «ζαβολιάς» η επικοινωνιακού τρικ, αφού στα δώδεκα αυτά νέα μοντέλα, δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν ανανεώσεις στα ήδη υπάρχοντα δίκυκλα της γκάμας των «πράσινων». Απoύσας οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας, ας αρχίσουν οι χοροί των εικασιών για το τι μας ετοιμάζει η Kawasaki λοιπόν!

Άνοιγμα της γκάμας των scooter;

kawasaki03 Παραδοσιακά η Kawasaki αρνείτο πεισματικά να εμπλακεί σε αυτή την κατηγορία. Τώρα τελευταία όμως, έχει βάλει “νερό στο κρασί της”, με την σειρά των «J» scooter, που απαριθμεί μέχρι στιγμής δύο μοντέλα, στα 300 και -προσφάτως- στα 125 κ.εκ. Αν η Kawasaki επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ενεργά στα scooters, το σίγουρο είναι ότι έχει πολυυυυ δρόμο για να γεμίσει την γκάμα της με scooter ώστε να φτάσει στα επίπεδα του ανταγωνισμού. Πάντως το «J500» ως όνομα, έχει ήδη κατοχυρωθεί επισήμως από την Kawasaki…

Turbo και τα μυαλά στις φτερωτές!

kawasaki02 Άνοιξε «παρτίδες» με το H2 η Kawasaki και μάλλον δεν επιθυμεί να τις κλείσει σύντομα, αφού τα concept Spirit και Soul Charger που παρουσίασε πρόσφατα, είναι αμφότερα υπερτροφοδοτούμενα. Αυτό καταδεικνύει αν μη τι άλλο  την επιθυμία της Kawasaki να έχει συνέχεια η νέα εποχή turbo στην μοτοσικλέτες.

Ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες

Ναι καλά διαβάσατε, ηλεκτροκίνητες μοτοσικλέτες. Η Κawasaki έχει κατοχυρώσει κατά καιρούς διάφορες πατέντες που αφορούν σε ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, όποτε δεν θα αποτελούσε σενάριο επιστημονικής φαντασίας μια παρουσίαση ενός ή περισσότερων e-μοντέλων. Αρκεί να είναι γρήγορα… για Kawa μιλάμε άλλωστε!

Μεσαίο και Mega On-Off

kawasaki04 Προφανώς δεν θα παρουσιάσει 12 μοντέλα On-Off η Kawasaki, αλλά δυο μπορεί να τα λανσάρει πολύ άνετα. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η παρουσία της στα μεσαία και μεγάλα On-Off τα τελευταία χρόνια, χωράει σε μια γραμμή: KLR 650, KLE 500 και το «δάνειο» από την Suzuki, KLV1000. Για να μην παρεξηγηθούμε, τα Versys 650/1000 είναι εκπληκτικές μηχανές αλλά δύσκολα τα λες On-Off. Τι μπορεί να μας επιφυλάσσει στο μέλλον η Kawasaki λοιπόν; Μπορεί  «μια απ΄όλα» της ανωτέρω λίστας, μπορεί και πιο «συμβατικές» επεκτάσεις της ήδη υπάρχουσας γκάμας της με νέους κυβισμούς ή και συνδυασμό αυτών των δύο. Προς το παρόν κανείς δεν ξέρει αλλά το μόνο σίγουρο, είναι πως το άμεσο μέλλον θα έχει πολύ πράσινο χρώμα! Πηγή: mototriti.gr