Η μεγαλύτερη αρετή σε οποιοδήποτε όχημα ανεξαρτήτου κατηγορίας και τροχών είναι η έλλειψη συμβιβασμών, η οποία αυτομάτως μεταφράζεται σε ελευθερία κίνησης και έκφρασης. Την εφαρμογή αυτής ακριβώς της φιλοσοφίας στην μικρή κατηγορία, έρχεται να πραγματοποιήσει το VIRTUS 125, το νέο σκούτερ της DAYTONA που μετατρέπει κάθε αστική περιπέτεια σε απόλαυση και διασκέδαση για όλους, καθώς μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις!*

Αποδοτικός, υγρόψυκτος, κινητήρας

Η “καρδιά” του VIRTUS 125 είναι ένας μονοκύλινδρος υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας 124,8cc, ο οποίος αποδίδει 11,5 ίππους και 10,5Nm ροπής σε μια ιδανική ισορροπία επιδόσεων και οικονομίας. Η κατανάλωση φτάνει τα 2,7L για κάθε 100 χιλιόμετρα (WMTC3) και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 13,5L, η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 450 χιλιόμετρα. Το ψυγείο είναι τοποθετημένο χαμηλά και πίσω, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση των μαζών και στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση

Ο σχεδιασμός του νέου VIRTUS δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τις επιρροές του ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, με δυναμικές γραμμές, επιθετική όψη και μια φουτουριστική οπτική χάρη στις πολυεπίπεδες επιφάνειες και τους LED προβολείς του, οι οποίοι ακολουθούν το σχεδιαστικό μονοπάτι του υπόλοιπου συνόλου, δίνοντας μια “θυμωμένη” έκφραση σε όσους το αντικρύζουν από μπροστά το VIRTUS 125.

Τεχνολογίας LED είναι και τα κομψά φλας, ενώ υπάρχουν και έτοιμες αναμονές για προβολάκια στο κάτω μέρος της ποδιάς, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την adventure φιλοσοφία του scooter της DAYTONA. Η ζελατίνα του ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις καθ’ ύψος, μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου και εύκολου συστήματος, χωρίς τη χρήση εργαλείων, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία στον αναβάτη του.

Το ξεχωριστό τιμόνι του είναι αλουμινένιο μεταβλητής διαδρομής και εδράζεται σε επίσης αλουμινένια καβαλέτα, ακολουθώντας τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα. Το πλάτος του προσφέρει έναν ικανοποιητικό μοχλό, που συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση του ελέγχου ακόμη και σε δύσκολα τερέν.

Η σέλα του είναι ενιαία, με το συνεπιβάτη να τοποθετείται λίγο πιο ψηλά σε σχέση με τον αναβάτη, ενώ διαθέτει δύο ξεχωριστές υφές στο κάλυμμα με αντιολισθητικές ιδιότητες. Ο χώρος είναι παραπάνω επαρκής και για τους δύο επιβαίνοντες, ενώ για τη σωστή στήριξη του συνεπιβάτη η σχάρα που ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό παίζει το ρόλο και των χειρολαβών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η ουρά του VIRTUS 125, με τo επίσης LED φωτιστικό σώμα και φλας και την όμορφη προέκταση για τη βάση της πινακίδας, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό πίσω φτερό ώστε να μη φτάσουν ποτέ νερά ή χώματα στην πλάτη του συνεπιβάτη.

Λεπτομέρειες όπως οι αεραγωγοί πίσω από την ποδιά, τα αλουμινένια προστατευτικά στο σημείο που πατούν τα πόδια του αναβάτη και οι διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό, τονίζουν το υψηλό επίπεδο ποιότητας της συνολικής κατασκευής που χαρακτηρίζει το VIRTUS.

Πλούσιος εξοπλισμός – Ποιοτικά περιφερειακά

Το VΙRTUS 125 είναι “προικισμένο” με πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το έξυπνο σύστημα keyless με ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλα και της τάπας του ρεζερβουάρ. Η έγχρωμη LCD οθόνη προβάλλει όχι μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, αλλά και πλήθος συμπληρωματικών ενδείξεων όπως η εξωτερική θερμοκρασία και ένα πληρέστατο trip computer.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται η παροχή ρεύματος 12V στην αριστερή πλευρά των οργάνων, αλλά και η θύρα φόρτισης USB που “φωλιάζει” στο ντουλαπάκι που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι στην αριστερή πλευρά της ποδιάς, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και διάφορα μικροαντικείμενα. Ο κύριος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από τη σέλα, μέσα στον οποίο μπορεί να χωρέσει το κράνος του αναβάτη, με τη σχάρα να ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο πρακτικότητας. Το VΙRTUS 125 διαθέτει επίσης δύο δισκόφρενα (240mm εμπρός / 220mm πίσω) με δαγκάνες της J.Juan (ακτινική τριπίστονη μπροστά) και δίσκους τύπου “μαργαρίτα”, ενώ φυσικά υπάρχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) που φροντίζει για το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας κατά την πέδηση. Οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε πέντε θέσεις, με το VIRTUS 125 να αποτελεί ένα από τα ελάχιστα scooters της κατηγορίας του με τέτοια δυνατότητα.

Το νέο VIRTUS 125 διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. και η τιμή του έχει καθοριστεί στα 2.495€.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: daytonamotors.gr/model/virtus-125

*Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1/4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΙΣΧΥΣ 11.5ps / 8750rpm
ΡΟΠΗ 10.5Nm / 7250rpm
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 13.5 L
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 2.7L / 100km (WMTC3)
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 1960 x 780 x 1270
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ 1420mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 800mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 156 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δίσκος 240mm
Με τριπίστονη δαγκάνα J.Juan
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 220mm + CBS
Με διπίστονη δαγκάνα (Ø20mm)
ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
Τηλεσκοπικό Πιρούνι
(90mm/33mm)
ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ Δύο Αμορτισέρ
Αερίου-Λαδιού
με ρύθμιση προφόρτισης
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 110/70-13
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 130/70-13