Ο Γιάννης Εγγλέζος, ο Αλέξανδρος με τα κρυμμένα μυστικά, βρέθηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!» και μίλησε για το ρόλο του και τη συμμετοχή του στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Τον δυσκόλεψε η τηλεόραση; «Η τηλεόραση έχει τα δικά της μυστικά, τις δίκες της τεχνικές. Βοηθά πάρα πολύ που σε αυτή τη σειρά έχω την τύχη να δουλεύω με ανθρώπους που είναι κορυφαίοι, την ξέρουν την τηλεόραση. Αισθάνεσαι μεγάλη ασφάλεια όταν παίζεις δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους και τέτοιους συντελεστές, γενικά. Λειτουργούν σαν μέντορες με κάποιο τρόπο όλοι οι ηθοποιοί με τον δικό τους τρόπο. Έχουμε περάσει πάρα πολύ χρόνο με τον Γιάννο Περλέγκα να συζητάμε τη σχέση τη δική μας κι έχουμε έρθει πάρα πολύ κοντά».

Για το ρόλο του Αλέξανδρου: «H ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα, τα μυστικά που κρύβει, με κέντρισε από την πρώτη στιγμή. Από την αρχή τον είχα ερωτευτεί το ρόλο. Καλείσαι να ανακαλύψεις μέσα σου υλικά, κάποια πρωτόγονα πράγματα και σε κάποιο ρόλο θα τα υπερτονίσεις, θα τα βγάλεις προς τα έξω, θα τα καταλάβεις και θα ντύσεις το ρόλο με δικά σου υλικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Είμαι κι εγώ μελαγχολικός όπως ο ήρωάς μου, το δουλεύω και τη μοναχικότητά μου τη δουλεύω πολύ. Το αίσθημα δικαίου έσπρωξε τον Αλέξανδρο να φθάσει στο Αγρίνιο. Ένα τεράστιο κομμάτι του ρόλου είναι η μοναξιά του. Αν αυτή δεν ανοίξει, δεν εκτονωθεί κάπου δεν έχει νόημα ύπαρξης, οπότε ναι, ο Αλέξανδρος θα έρθει αντιμέτωπος με τη μοναξιά του, θα τη σπάσει. Αυτός είναι ο χαρακτήρας, ο θάνατος της Μαρίνας είναι η αφορμή είναι το «πάνω», το «κάτω» είναι η δικαίωση, η ολοκλήρωση του χαρακτήρα».

Είναι πρόσφορο το έδαφος για να ανθίσει μια αγάπη ανάμεσα στον Αλέξανδρο και τον Ντίνο; «Όχι, αυτό είναι που το κάνει και τραγικό, αυτό είναι και το ενδιαφέρον του ρόλου. Ειδικά αν το βάλεις μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο και στο δικό μου το επάγγελμα και στην αγριότητα αυτού το πράγματος, όχι δεν είναι καθόλου πρόσφορο. Και νομίζω και η σειρά έχει πορευθεί σε κάτι που δεν είναι τόσο ακραίο ως προς την εποχή αν και έχει πολλά χαρακτηριστικά. Έχοντας διαβάσει και το βιβλίο, νομίζω κινηθήκαμε σε γραμμές πιο εύπεπτες, γιατί νομίζω ότι συνέβαιναν πάρα πολύ σκληρά πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους και έχω διαβάσει και κάποια πράγματα για την έρευνα και νομίζω σωστά έχει κρατηθεί σε ένα τέτοιο επίπεδο».

Η σχέση του με τα social media: «Με τρομάζουν τα social media, γιατί να απασχολώ τον κόσμο με μένα; Την προσωπική μου ζωή την νιώθω δικιά μου, να μη χαθεί η ενέργεια. Δε νιώθω ότι θέλω να “πυροβολήσω” τον άλλον. Έτσι κι αλλιώς η φύση του επαγγέλματος μας είναι δημόσια».