Γεμάτο έντονα συναισθήματα και εναλλαγές ήταν το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της εκπομπής «Dragons’ Den» με τον Σάκη Τανιμανίδη που προβλήθηκε από την τηλεοπτικό σταθμό ANT1 το βράδυ της Παρασκευής (7/4). Ο Πολ Ευμορφίδης, δε, ένας από τους ισχυρούς επενδυτές του παιχνιδιού, ήταν πρωταγωνιστής.

Ο επιχειρηματίας Θωμάς Γάτος παρουσίασε στους «dragons’» την ιδέα του: Μια πλατφόρμα ανεύρεσης, μεταφοράς και διαχείρισης χαμένων αντικειμένων με όνομα «Speedporter». Τους μίλησε σχεδόν ξυπόλυτος, αλλά αυτό δεν ένοιαξε ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Για το 10% της επιχείρησης ο Θωμάς ζήτησε 60.000€ και 600.000€ για όλη την εταιρεία. Το κόνσεπτ αρχικά έδειξε να ιντριγκάρει μόνο τον Λέοντα Γιοχάη που του ζήτησε το 15% για τα χρήματα που ήθελε ωστόσο δεν άργησε να μπει στο παιχνίδι και η Μαρία Χατζηστεφανή. Οι δύο «δράκοι» έδωσα… μάχη καθώς η Μαρία Χατζηστεφανή ανέβηκε στο 70.000€ για το 12% με τον Λέοντα να απαντά «60.000€ για το 10%».

Τα αστειάκια όμως του Θωμά με τον Πολ Ευμορφίδη… ξενέρωσαν τη «σιδηρά κυρία» του επιχειρηματικού παιχνιδιού και πήρε πίσω την προσφορά της. Έτσι ο Λέων επανήλθε στην αρχική του πρόταση με το 15% με τον Θωμά να δέχεται το offer και να αποχωρεί ευχαριστημένος.

Από τα αστεία στον εκνευρισμό

Κι από την χαλαρή διάθεση, ο Πολ Ευμορφίδης πέρασε στον εκνευρισμό. Λίγο μετά στάθηκε μπροστά τους ο Γιώργος Αμπελιώτης παρουσιάζοντας το προϊόν πάνω στο οποίο επιθυμούσε να επενδύσουν οι ισχυροί επιχειρηματίες, μια ξύλινη χειροποίητη κατασκευή που χρησιμοποιείται ως εργαλείο μασάζ.

Ο Πολ Ευμορφίδης αποκάλυψε τη γνωριμία του με τον 31χρονο, βγαίνοντας εκτός διαδικασίας για ηθικούς λόγους.

«Θα ήθελα να πω κάτι, τον Γιώργο τον γνωρίζω επαγγελματικά. Ήρθε στο εργοστάσιό μας και έφτιαξε αυτό που μας υπέδειξε, ένα εκπληκτικό παιδί και ένας επαγγελματίας που δεν σταματά με τίποτα. Έχει πάει ήδη το προϊόν του στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Ελβετία και σε πολλές χώρες. Είμαι εκτός γιατί ηθικά δεν μπορώ να επενδύσω», είπε ο Πολ Ευμορφίδης.

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Αμπελιώτης, τόνισε: «Δεν το περίμενα αυτό, έχω ήδη μπλοκάρει. Εκεί που έψαχνα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου δεν μπορούσα να βρω ένα εργοστάσιο ή μια βιοτεχνία εργασίας που να μπορεί να μου το δημιουργήσει και εντελώς τυχαία έγινε η γνωριμία με τον κύριο Ευμορφίδη που μου έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσω το όνειρό μου».

Στη συνέχεια, όμως, ο 31χρονος απέφυγε να απαντήσεις τις ερωτήσεις για τα κέρδη που έχει αποκομίσει από το προϊόν, καθώς, όπως δήλωσε, δεν ήθελε να αποκαλύψει on camera ούτε νούμερα, ούτε λεπτομέρειες, αποτρέποντας τους επενδυτές να του δώσουν μία ευκαιρία. Τελικά, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους επενδυτές και στο τέλος έφυγε άπραγος.

Ο Πολ Ευμορφίδης, αν και δεν συμμετείχε την διαδικασία λόγω της γνωριμίας του με τον Γιώργο, δυσανασχέτησε μόλις τελείωσε η παρουσίασή του, σηκώθηκε από την θέση του κι έφυγε από το πλατό. «Πάλι τα ίδια; Πάω να φύγω. Τι μαλ…ς» είπε. Το είχε ξανακάνει και σε προηγούμενο επεισόδιο «Την κοπανάω. Έφυγα. Τέλος. Δεν θέλω κανόνες» είχε πει τότε φεύγοντας εξοργισμένος ο επενδυτής.

Το φινάλε

Τέλος, ο Σάκης Τανιμανίδης μίλησε για το φινάλε της εκπομπής, αλλά κι έδωσε ραντεβού για τη νέα σεζόν. «Και κάπως έτσι τα φώτα στο Dragons’ Den κλείνουν για τη φετινή σεζόν. Κάποιοι πήραν επενδύσεις και κάποιοι σημαντικά μαθήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιχειρηματίες που θα έρθουν την επόμενη σεζόν θα είναι πιο έτοιμοι και πιο διαβασμένοι και οι Dragons θα είναι πάλι εδώ αναζητώντας την επόμενη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία που θα την βοηθήσουν να φτάσουν στα ουράνια», είπε ο Σάκης Τανιμανίδης και αμέσως μετά προβλήθηκε ένα βίντεο από τα παρασκήνια όπου ο Πολ Ευμορφίδης χορεύει μαζί με την Λιλή Περγαντά.