Τηλεφωνική επίπληξη δέχθηκε η Κατερίνα Καινούργιου από «δημοσιογράφο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για τα Τέμπη». Η παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα» αν και δεν αναφέρει το όνομά του, «φωτογραφίζει» τον Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων με την πρόσφατη τοποθέτησή του για την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε είχε δηλώσει πως οι 57 θάνατοι της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη ήταν θυσίες, για να φτιάξει η Ελλάδα το σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Η Κατερίνα Καινούργιου μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media ανέφερε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον εν λόγω δημοσιογράφο ο οποίος μεταξύ άλλων της επεσήμανε να μην ασχολείται με αυτά τα θέματα, ενώ μίλησε και άσχημα για τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

«Δέχτηκα τηλεφωνικά… επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών, για την κριτική που του ασκήθηκε από την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου… συνέστησε να “μην ασχολούμαι εγώ με αυτά” ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, λέγοντας ότι “η ζωή δεν του τα έφερε όπως ήθελε”… Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε και με άλλους συναδέλφους; Τροφή για σκέψη» έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου.

Το ξέσπασμα του Ανδρέα Μικρούτσικου

Το πρωί της Δευτέρας, η επιστροφή του Ανδρέα Μικρούτσικου στην τηλεοπτική οθόνη, λίγες εβδομάδες μετά την περιπέτεια που είχε με την υγεία του έγινε με ένα ξέσπασμα κατά του Άρη Πορτοσάλτε και των δηλώσεων του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

ανιστόρητο».

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέα Μικρούτσικος δήλωσε: «Έχω μια πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και για την ελευθεροτυπία, την οποία πρέπει να δίνεται μάχη να υπάρχει, γιατί τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θέλουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων και μιας δημοσιογραφικής έρευνας κόντρα στην CIA και στον Αμερικανό Πρόεδρο. Οι μάχες που δίνουν οι δημοσιογράφοι είναι απίστευτες, ώστε να αποτελούν από τα πιο φωτισμένα κομμάτια της κοινωνίας.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσοι διαπλεκόμενοι σε αυτόν τον χώρο, τόσοι κερατάδες, που είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις τη θέση σου. Πρέπει να διαχωριστεί ο αγωνιστής δημοσιογράφος, ο ερευνητής δημοσιογράφος από το λαμόγιο. Δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα και τα επίθετα».