Το πρώτο συμβούλιο του MasterChef 2023 μετά την πρώτη εξωτερική ομαδική δοκιμασία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής (10/2) με δύο… απώλειες. Μια οικειοθελή αποχώρηση και την αδιαθεσία ενός κριτή.

Όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Χρήστος Πολιτάκης αποφάσισε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους. «Τον ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι τώρα παρουσία του και του ευχόμαστε τα καλύτερα από καρδιάς», είπε ο σεφ και κριτής, με τον Αλέξανδρο που, επίσης είναι από την Κρήτη, να δηλώνει στεναχωρημένος με την απόφαση του συμπαίκτη του.

«Κάπου εδώ να πούμε ότι κι ο Πάνος…», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τον Σωτήρη Κοντιζά να συμπληρώνει με χιούμορ: «Αποχώρησε οικειοθελώς!» και τους παίκτες να σκάνε στα γέλια. «Δεν αποχώρησε οικειοθελώς, μια μικρή αδιαθεσία… τον περιμένουμε πάλι μαζί μας. Χειροκρότημα για τον Πάνο Ιωαννίδη», συμπλήρωσε ο «Θείος Λεωνίδας» για τον τρίτο της παρέας που απουσίαζε από το συμβούλιο.

Η ομάδα που κέρδισε και η επεισοδιακή ασυλία

Τα πιάτα της κόκκινης ομάδας στην εξωτερική, ομαδική δοκιμασία εντυπωσίασαν τους κριτές του MasterChef και έτσι «στέφθηκαν» νικητές. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν των «μπλε» με 28 βαθμούς διαφορά.

Οι κόκκινοι κατάφεραν να βαθμολογηθούν με 121 πόντους και να είναι οι νικητές, με τους κριτές να λένε πως το γλυκό των μπλε ήταν το χειρότερο πιάτο που δοκίμασαν.

Όπως και στο προηγούμενο συμβούλιο, η νικήτρια ομάδα, κλήθηκε να δώσει ασυλία σε ένα μέλος της αντίπαλης ομάδας (μπλε).

Αν και αρχικά οι «κόκκινοι» είπαν ότι δε χρειάζονται χρόνο και πως ήδη ξέρουν ποιον θα «σώσουν» από τους «μπλε», τελικά στο «μίτινγκ» τους ήρθαν τα… πάνω – κάτω.

Αποφάσισαν να επιλέξουν σε ποιον θα δώσουν την ασυλία με δημοκρατικές διαδικασίες και πλειοψηφικά. Η Σέβα ήταν η παίκτρια της μπλε ομάδας που επιλέχθηκε να «σωθεί». Κάποιοι δυσανασχέτησαν πολύ με την απόφαση αυτή, αλλά η αρχηγός της κόκκινης ομάδας, Μαρία, είπε πως δεν έφταιγε η Σέβα για την ήττα της αντίπαλης ομάδας.

Στη συνέχεια, οι μαγειρικές ικανότητες της Σέβα αμφισβητήθηκαν πολύ, με εκείνη να γίνεται έξω φρενών και να λέει πως δε θέλει να τη «σώσουν» και πως θέλει να είναι στον διαγωνισμό με την αξία της.

Ακόμα και οι μπλε αντέδρασαν με αυτή την επιλογή γιατί όλα έγιναν στο πλαίσιο της φιλίας και όχι βάσει μαγειρικών ικανοτήτων.

«Να βγω κάτω να μαγειρέψω. Δε μου αρέσουν τα γελάκια. Αν είναι η ώρα μου να φύγω, να φύγω. Δε μου αρέσει αυτό που γίνεται», είπε η Σέβα.

Η πρώτη υποψηφιότητα των «Μπλε» που γύρισε… κεφάλια

Μεγάλη χαμένη της πρώτης εξωτερικής ομαδικής δοκιμασίας του MasterChef 2023 ήταν, λοιπόν η μπλε ομάδα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Τράκας ως αρχηγός των «μπλε» είχε το πλεονέκτημα να υποδείξει τον πρώτο παίκτη προς αποχώρηση.

Όταν ο Νίκος είπε ότι βάζει τον εαυτό του ως υποψήφιο προς αποχώρηση, οι συμπαίκτες του εξεπλάγησαν ρωτώντας, σχεδόν με μια φωνή: «Γιατί;». Ο παίκτης δυσανασχέτησε και με τα «μπράβο» που του είπαν, αφού ως αρχηγός πήρε πάνω του την ευθύνη.

Στη συνέχεια οι παίκτες άρχισαν να αναρρωτιούνται αν θα είναι υποψήφιοι, ενώ η Σέβα που πήρε την ασυλία από την αντίπαλη ομάδα, που έφτιαξε το χειρότερο πιάτο είπε: «Δε μου αρέσουν ούτε τα γελάκια, ούτε προς το πρόσωπό μου διάφορα vibes που λαμβάνω και θέλω να αποδείξω αν όντως το έχω να μείνω στον διαγωνισμό».

«Εμείς χάσαμε, αυτοί τσακώθηκαν!», σχολίασε ο Πορφύρης στον Αλέξανδρο, ενώ ο Τράκας ξεκαθάρισε ότι αν δεν είχε ασυλία θα ψήφιζε τη Σέβα.