Μερικές ημέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα της νέας σειράς του τηλεοπτικού σταθμού Alpha (10/10, 22:40), «Αυτή η νύχτα μένει» και το νέο τρέιλερ είδε το φως της δημοσιότητας με καινούριες σκηνές να παρουσιάζονται και να αυξάνεται το σασπένς ενόψει της προβολής του πρώτου επεισοδίου.

Στο νέο κλιπ οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς, Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, ή αν θέλετε ο «Στρατής» κι ο «Χρήστος», όπως είναι τα ονόματα των χαρακτήρων που υποδύονται στο σίριαλ που υπόσχεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές.

Το τρέιλερ «ντύνεται» από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου και ανοίγει ένα «παράθυρο» στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των πρωταγωνιστών καθώς αποκαλύπτονται μυστικά που αναστατώνουν τη ζωή του «Χρήστου», ο οποίος, πλέον, αμφισβητεί τα όσα έζησε τα προηγούμενα 25 χρόνια της ζωής του κι όσον αφορά τη σύζυγό του, το γάμο τους και την οικογένειά τους.

«Ότι πιάνουν τα χέρια μου γίνεται στάχτη…», λέει ο Στρατής που έχει επισκεφθεί το νεκροταφείο και «μιλάει» στη μητέρα και από εκεί ξετυλίγεται ένα «κουβάρι» έντονων σκηνών που προϊδεάζουν για το τί θα συμβεί στην έναρξη του «Αυτή η νύχτα μένει».

Φόντο σε όλα αυτά είναι το νυχτερινό κέντρο «Όνειρο» στο Αγρίνιο. Το «Όνειρο» είναι ο ναός της νύχτας, το σπίτι των ηρώων, το μπουζουξίδικο που ανοίγει για να υποδεχτεί και να αγκαλιάσει τον καημό, την καψούρα, το λυγμό, τον έρωτα, τη ζωή ξεγυμνωμένη από τα «πρέπει» της ημέρας. Κάθε μέρα, εξάλλου, τη νύχτα περιμένουμε για να χαθούμε στο όνειρο.

Το σκοτάδι της νύχτας κρύβει ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια, πόνο, πάθη και δίψα για ζωή. Ανθρώπους συχνά καθαρότερους από την υποκρισία της ημέρας. Αυτοί οι άνθρωποι με την αγάπη, τη συμπόνια, την ελπίδα και τη συγχώρεση μπορούν να καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους και να βγουν στο φως.

Το πρώτο επεισόδιο, στο μεταξύ, θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές στις 25 Αυγούστου 1963. Έξι χρόνια κλείνουν από τη δολοφονία της Άννας Βανδουλάκη. Ο σύζυγός της, και φονιάς της, Ανδρέας, βρίσκεται στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς, εκτός από μια καινούργια επισκέπτρια που έρχεται τώρα να τον βρει – άγνωστο γιατί…

Την ίδια στιγμή, στον Πειραιά, ένας μυστηριώδης άνδρας, με άγνωστο σε όλους παρελθόν, κάνει τα πάντα για να πάρει ξανά στα χέρια του το χαμένο σκουλαρίκι μιας γυναίκας. Είναι ο Μανώλης. Ο ξάδελφος του Ανδρέα. Και το σκουλαρίκι ανήκε κάποτε στην Άννα. Την Άννα, που αγάπησε τον Μανώλη και πέθανε για χάρη του…

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και το σενάριο η Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Κόικας, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Μελίνα Λεφαντζή, Αινείας Τσαμάτης, Τάσος Λέκκας, Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Πλειώνης, Ιωάννης Απέργης, Νικολέτα Καρρά, Ελένη Βεργέτη, Θανάσης Βλαβιανός, Αναστασία Τσιλιμπίου, Σπύρος Σταμούλης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Νίκος Βατικιώτης, Γιώργος Τσάφας, Γιώργος Ψυχογιός, Χρήστος Παπαδόπουλος, Φοίβος Παπακώστας, Διονύσης Μακρής, Μάρω Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Καβαλάκη, Μιχάλης Αλικάκος, Έκτορας Φέρτης, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Τζωρτζίνα Χρυσικιώτη.