Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένος ο Σωτήρης Τσαφούλιας όπου μίλησε για όλα με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η πετυχημένη σειρά «Έτερος Εγώ» που φέρει την υπογραφή του δεν μπήκε ποτέ στο Νetflix, ενώ υπήρχαν φήμες για συζητήσεις του δημιουργού με την πλατφόρμα.

«Ισχύει, αλλά ήταν ακόμα κουβέντες. Υπήρχε μια μικρή διαφωνία στο τελευταίο στάδιο που λένε για την προβολή. Αρνιόταν το Netflix να το παίζει παντού εκτός Ελλάδος. Εκεί δεν τα βρήκαμε» ανέφερε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Στην συνέχεια, ο σκηνοθέτης και δημιουργός πρόσθεσε: «Σε πρώτο χρόνο με στεναχώρησε γιατί είχε να κάνει με το κομμάτι το μικρό μου, το ανθρώπινο, το εγωιστικό και το ‘να μπω πρώτος’. Το ζητούμενό μου δεν ήταν να μπω πρώτος αλλά να βάλω την ελληνική γλώσσα στην πλατφόρμα. Η επιτυχία θεωρώ ότι ήταν μεγάλη. Θεωρώ ότι ήταν σαν να μπήκαμε με την άποψη ότι ένας κολοσσός ξαφνικά μας γνωρίζει μυθοπλαστικά. Ξέρει ότι μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να φτιάξουμε υλικό αντάξιο των δικών του παραγωγών που δεν συγκρίνονται τα νούμερα και τα μεγέθη. Αυτό για εμένα είναι καλό ότι μπορεί να μπει η ελληνική γλώσσα μέσα στην πλατφόρμα και ας φέρει την υπογραφή ενός άλλου σκηνοθέτη. Αυτό δεν με απασχολεί».

«Προς το παρόν ξέρω ότι μιλάμε για καινούργια projects. Το συγκεκριμένο ξέρω ότι δεν έχει κλείσει τελείως. Ξέρω ότι είναι παγωμένες οι συζητήσεις» κατέληξε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Πώς σχολίασε το ότι οι δηλώσεις του γίνονται viral

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του σχετικά με το revenge porn οι οποίες είχαν ιδιαίτερη αναπαραγωγή. «Είπα στα παιδιά μου ότι μπορεί να σου τύχει. Είναι κι εκεί τα πράγματα λίγο δύσκολα γιατί πολύς κόσμος το παρεξήγησε και έγραφε μηνύματα λίγο επιθετικά. όπως “τι εννοείς δεν έγινε και τίποτα;” .Αυτό το λες στο θύμα μη πάει και κάνει κάτι στη ζωή του. Αν ήταν αγόρι και μου έλεγε θα πάω να κάνω αυτό σε ένα κοριτσάκι θα του έκοβα τα ποδαράκια από το γόνατο, αν ήταν γιος μου, με δημοκρατικούς όρους. Δεν το πάμε πολύ μακριά. “Δεν υπάρχει περίπτωση να πεις κάτι για οτιδήποτε και να μην παρεξηγηθείς […] Ό,τι και να κάνεις αν ο άλλος έχει προαποφασίσει να μη σε αγαπήσει και να μη του αρέσεις, είναι μάταιο να προσπαθήσεις να το αλλάξεις τη γνώμη» είπε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Για την πρώτη φορά που έγινε viral με τις δηλώσεις του παραδέχτηκε: «Όταν βγήκε το πρώτο βιντεάκι με το #ΜeToo και μπήκα στην αρχή να δω κάποια σχόλια τα περισσότερα ήταν θετικά. Μου είχαν κάνει εντύπωση δυο. Το ένα έλεγε “τα λέει πολύ καλά, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κατηγορηθεί για βιασμό μετά από λίγες ημέρες”. Όταν μπεις στη διαδικασία να μαλώσεις ή να μιλήσεις με έναν άνθρωπο που δεν έχει το σθένος να πει την άποψή του με το ονοματεπώνυμό του είσαι χαμένος από χέρι» πρόσθεσε στην συνέχεια ο σκηνοθέτης.