Σάλος προκλήθηκε χθες όταν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω βίντεο, στην ελληνική Βουλή, μίλησε ο Έλληνας ομογενής Μιχαήλ, που ανήκει στο Τάγμα του Αζόφ. Σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας την προβολή του βίντεο «επικοινωνιακό λάθος».

«Όλα καλά, δεν καταλαβαίνω… Η επιλογή του βίντεο ήταν λάθος. Ήταν λάθος επικοινωνιακό. Έδωσε αφορμή σε όλη την κατάσταση εδώ τη διακομματική που τρώει την πουτινική προπαγάνδα αμάσητη και την καταπίνει. Δηλαδή ΚΚΕ, ο διαμετακομιστής των επιστολών του Ιησού, ο άλλος που ήθελε να του κάνει ερώτηση… Όλη αυτή η κωμωδία εν πάσει πριπτώσει. Έδωσε αφορμή σε όλους αυτούς, οι οποίοι επί πέντε χρόνια δεν δίκασαν τη Χρυσή Αυγή και κυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ, να κάνουν σχόλια», είπε μεταξύ άλλων.

«Το τάγμα του Αζόφ είναι ένα κομμάτι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό. Έχει μέσα ναζιστές οι οποίοι στις εκλογές πήραν 1% – 2%. Στην Ελλάδα Χρυσή Αυγή ναζιστών, εγκληματικής οργάνωσης που είναι στη φυλακή όλοι, ψήφισαν 7%. Είπα ευθύς εξαρχής ότι η επιλογή της ουκρανικής πλευράς να παρουσιάσει το τάγμα Αζόφ είναι λάθος», σχολίασε.

«Συζητάμε για τον Μιχαήλ επειδή έχει λίγα φρύδια παραπάνω»

Όταν η παρουσιάστρια Μαρία Αναστασοπούλου, ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς να καμαρώνει για την παρουσία ενός ναζιστή στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Πορτοσάλτε είπε: «Ποιος είπε ότι είναι νεοναζί αυτός που είδες; Το τάγμα Αζόφ μπορεί να περιέχει, αλλά ποιος είπε ότι ο άνθρωπος είναι νεοναζιστής;».

Όταν εκείνη τον ρώτησε «τότε γιατί ήταν λάθος το βίντεο», συνέχισε: «Είναι λάθος γιατί μετατόπισε το μήνυμα, διότι συζητάμε για τον Μιχαήλ επειδή έχει λίγα φρύδια παραπάνω και δεν τα έβγαλε για να είναι όμορφος. Ασκούν κριτική οι ντροπές του ελληνικού κοινοβουλίου; Οι ντροπές είναι ο ένας που ήθελε να κάνει ερώτηση στον Ζελένσκι, που είναι κωμωδία για το Δελφινάριο για το καλοκαίρι και το ΚΚΕ που είναι εμφανώς με την πλευρά του Πούτιν. Και ερχόμαστε στον διακομιστή των επιστολών του Ιησού. Ντράπηκε χθες, αλλά δεν ντρέπεται όταν ο Πούτιν κάνει επεκτακτικό πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους…».