Νικητής του τελευταίου Τεστ Δημιουργικότητας ήταν ο Γιάννος ο οποίος στο αποψινό MasterChef είχε ορισμένα πλεονεκτήματα για την Ομαδική Δοκιμασία. Οι κριτές ενημέρωσαν τον παίκτη πως αυτά τα πλεονεκτήματα ήταν τα εξής:

  • Να πάρει έναν ή δύο παίκτες από την Μπλε ομάδα και να δώσει έναν ή δύο από τη δική του ομάδα, την Κόκκινη.
  • Να ορίσει εκείνος τον αρχηγό της αντίπαλης Μπλε ομάδας, η οποία δεν έχει αρχηγό.

Ο Γιάννος σκέφτηκε καλά τις επιλογές που είχε και αφού συζήτησε με τον αρχηγό της ομάδας του, Γρηγόρη πήρε τις αποφάσεις του. Μαζί αποφάσισαν να ανταλλάξουν έναν μόνο παίκτη. Έτσι, έδωσαν πίσω στην Μπλε ομάδα τη Φανή Ζιώγα και πήραν ξανά τον Τζόναθαν Χάρτνετ ενώ όρισαν ως αρχηγό της Μπλε ομάδας -η οποία δεν είχε αρχηγό– τον Δημήτρη Ταϊρίδη, ή αλλιώς Μπόμπαινα εξαιτίας της εκτίμησης που του έχει,

Βέβαια η δικαιολογία που είπε ο Γιάννoς για αυτήν του κίνηση εκνεύρισε τη Φανή, η οποία είπε στην κάμερα του MasterChef: «Υποτιμούν τη νοημοσύνη μου και θεωρούν ότι θα κάνω φασαρίες μέσα στην ομαδική. Δεν θα κοιτάξω το δικό μου καλό για να κερδίσω και να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα, θα κοιτάξω να βγάλω τα δικά μου μέσα στην ομαδική. Αυτά που κάνουν αυτοί, θα τα κάνω κι εγώ».

Οι εκπλήξεις και το fusion menu στην ομαδική δοκιμασία

Οι δυο ομάδες, Μπλε και Κόκκινοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν πέντε πιάτα, amuse bouche, σούπα, κρύο ορεκτικό, ζεστό ορεκτικό και κυρίως με θέμα τη fusion κουζίνα, συνδυάζοντας υλικά διαφορετικών χωρών με ελληνικά προϊόντα.

«Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν είναι από τη Γαλλία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Ισπανία. Κάθε ομάδα θα πάρει από δυο κουτιά. Θα πρέπει να φτιάξετε ένα fusion menu. Θα πρέπει να συνδυάσετε και τα δυο κουτιά με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι η σταθερά», τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Πρώτος για την Κόκκινη Ομάδα διάλεξε ο Γιάννος και πήρε τα κουτιά για Γαλλία και Ιαπωνία.

Για την Μπλε Ομάδα διάλεξε ο Δημήτρης και πήρε τα κουτιά για Ταϊλάνδη και Ισπανία.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε αυτή τη δοκιμασία, ο κορυφαίος Έλληνας sushi chef, Αντώνης Δρακουλαράκος.