Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιώργος Μελανδίνος και η Βασιλική Δροσάτου, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη θέση τους στον διαγωνισμό και αποχώρησαν, έπειτα από μαγειρικές δοκιμασίες.

Έτσι, 16 διαγωνιζόμενοι συνεχίζουν την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ!

Άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε και η δοκιμασία του Mystery Box της Δευτέρας (14/3) απαιτούσε από τους διαγωνιζόμενους να «πατήσουν γκάζι» για να καταφέρουν να κερδίσουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας.

Η κάρτα μόνιμης ασυλίας ήταν και πάλι διαθέσιμη για διεκδίκηση, μετά τη χρήση της από την Ελπίδα Μορφούλη για να εξαιρέσει από τη Δοκιμασία Αποχώρησης την Καλλιόπη Μπεζαντέ την προηγούμενη εβδομάδα και όλοι ήθελαν να την κερδίσουν.

Όταν άνοιξαν τα κουτιά τους οι παίκτες, δε βρήκαν τίποτα μέσα κι αυτό γιατί το θέμα της ιδιαίτερης δοκιμασίας ήταν κρυμμένο στην τεράστια λευκή κούτα που είχαν μπροστά τους οι κριτές.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φιάλες υγραερίου χωρίς να έχουν πρόσβαση στις εστίες και τους φούρνους, γεγονός που τους προβλημάτισε, καθώς το θεώρησαν αρκετά δύσκολο.

Τέσσερις διαγωνιζόμενοι, δύο από την μπλε ομάδα και δύο από την κόκκινη, ξεχώρισαν στο Mystery Box.

Οι κριτές φώναξαν τα ονόματα του Τζόναθαν, του Γρηγόρη, του Νίκου, του Ιταλού και του Βασίλη, για να δοκιμάσουν τις προσπάθειές τους.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης από τους «μπλε», αφιερώνοντας το πιάτο του στον πατέρα του και κερδίζοντας παράλληλα σημαντικά πλεονεκτήματα στο Τέστ Δημιουργικότητας.

Η στρατηγική χρήση των πλεονεκτημάτων και οι επιλογές στο Tεστ Δημιουργικότητας του νικητή του Mystery Box, δημιούργησαν ανάμεικτα συναισθήματα και έβγαλαν στην επιφάνεια διαφωνίες ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους.

Ο «Μπόμπαινας» δήλωσε πεπεισμένος πως ο Βασίλης θα τον έβαζε στο στόχαστρο, για να τον δυσκολέψει και να βγει στον τάκο.

Σύμφωνα με τον Σταύρο, ο Βασίλης είχε κάθε λόγο να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική με τη δικαιολογία ότι ο Δημήτρης του κάνει πόλεμο, σχολιάζοντας αρνητικά τα πιάτα του, για να τον αποθαρρύνει.

Κουτσόπουλος: «Είναι η χειρότερη προσπάθειά σου μέχρι σήμερα»

Στη Φανή, ο Βασίλης έδωσε 40 λεπτά και αποξηραμένο ανανά. Κάτι που δεν άρεσε στην ίδια, αν και ο ίδιος ο Βασίλης της ορκίστηκε στον πατέρα του λέγοντάς της πως το έκανε για να τη βοηθήσει.

«Σου ορκίζομαι στον πατέρα μου. Το έκανα για να σε βοηθήσω μου είπε ο Βασίλης. Απλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Αν εμένα μου έκανε αυτό για να με βοηθήσει στον Μπόμπαινα που έκανε το ίδιο τι θα έλεγε; Νιώθω ότι με περνάει για ηλίθια. Του είπα άσε με στην ησυχία μου. Δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές», είπε η Φανή on camera.

Οι κριτές δοκίμασαν το πιάτο της και ανέφεραν πως ο ανανάς στο πιάτο της ήταν ανύπαρκτος.

«Είναι η χειρότερη προσπάθειά σου μέχρι σήμερα», της είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και συμφώνησαν μαζί του και οι άλλοι δύο κριτές.

Η Φανή ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε στον πάγκο της.

Η δοκιμασία στο Τεστ Δημιουργικότητας αποδείχτηκε η δυσκολότερη ως τώρα στον διαγωνισμό και το τελικό αποτέλεσμα, στα πιάτα αρκετών διαγωνιζομένων, προβλημάτισε τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έφτυσε το φαγητό του παίκτη

Η προσπάθεια του Βασίλη Βαλέχα ήταν για παράδειγμα από τις πολύ κακές.

Οι κριτές, προτού δοκιμάσουν το πιάτο του τού ζήτησαν να τους το περιγράψει και εκείνος τους είπε πως είχε κάποιες ατυχίες, γι’ αυτό και έκανε κάποιους περίεργους συνδυασμούς.

Έτσι συνδύασε γλυκές και αλμυρές παρασκευές. Όταν δοκίμασαν, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άβολα, αφού ο Πάνος Ιωαννίδης δεν κατάφερε να καταπιεί το φαγητό, πήρε μία χαρτοπετσέτα και το έφτυσε.

«Αν το είχες δοκιμάσει και είχε την έγκρισή σου θα είχαμε πρόβλημα με τη γεύση σου», είπε ο σεφ και κριτής.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης είπε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό που έγινε γιατί φαντάστηκε πως θα δέσουν τα υλικά, αλλά αυτό τελικά δε συνέβη.

Το Τεστ Δημιουργικότητας με θέμα τον ανανά, λοιπόν, έβαλε για την ακρίβεια δύσκολα σε αρκετούς διαγωνιζόμενους όχι όμως στον Γιάννο που ήταν ο μεγάλος νικητής της δοκιμασίας.

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν το πιάτο του Γιάννου, ο οποίος είχε ετοιμάσει «Σούπα ανανά και κολοκύθι ταντούρι, κρέμα λευκών τυριών και φλύδες κολοκυθιού».

Το πιάτο του ήταν γευστικότατο κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι τρεις με τον Σωτήρη Κοντιζά να σημειώνει: «Το πιάτο σου Γιάννο είναι ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας».

Σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε το πιάτο του Γρηγόρη, ο οποίος μπορεί να μην κέρδισε, ανέβηκε όμως ασφαλής στον εξώστη.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε πως ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας κέρδισε τη μόνιμη κάρτα ασυλίας.

Αυτός ήταν ο Γιάννος, ο οποίος δήλωσε on camera: «Όποιος θέλει να τη διεκδικήσει ας έρθει να μου την πάρει».

Σε κακή μέρα βρέθηκαν, από την άλλη, πολλοί διαγωνιζόμενοι με τη δοκιμασία να εξελίσσεται σε «βατερλώ», αφού ούτε ένας ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία των κριτών, τα χειρότερα πιάτα είχαν η Καλλιόπη, η Φανή, ο Μάριος, ο Παναγιώτης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης.