Κατά την τελευταία δοκιμασία αποχώρησης, η παίκτρια που αποχώρησε από το MasterChef ήταν η Βασιλική Δροσάτου η οποία είχε ως αντιπάλους την Ελισάβετ και τον Δημήτρη. Η παίκτρια, φεύγοντας άφησε ένα γράμμα για τους συμπαίκτες της το οποίο η Ελισάβετ θέλησε να διαβάσει στους υπόλοιπους.

Ένας όμως από τους παίκτες δεν είχε καμία όρεξη να ακούσει τι έγραφε η Βασιλική στο γράμμα της. Αυτός ήταν ο Δημήτρης Ταϊρίδης ή αλλιώς ο Μπόμπαινας.

«Αποχωρώ από το γράμμα που παρέλαβε η Ελισάβετ από τη Βασιλική, γιατί έχω και μία αξιοπρέπεια και μία ειλικρίνεια και στην τελική ανάλυση ξέρω τι έχει κάνει. Θέλετε να ακούσω τι έχει γράψει στο γράμμα της; Δε θα κάτσω. Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Φεύγω» είπε ο Δημήτρης και εξήγησε την απόφαση του.

Το άδειο Mystery Box

Οι παίκτες του MasterChef βρέθηκαν στο πλατό γι’ άλλη μια φορά ώστε να έρθουν αντιμέτωποι με ένα ακόμα Mystery Box. Αυτή την εβδομάδα, η δοκιμασία του Mystery Box απαιτεί από τους διαγωνιζόμενους να «πατήσουν γκάζι» για να καταφέρουν να κερδίσουν τα σημαντικά πλεονεκτήματα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας.

Με αγωνία, μετά το σύνθημα των κριτών, οι παίκτες άνοιξαν τα κουτιά τους και αυτά ήταν άδεια. Το μυστικό ήταν «κρυμμένο» στην τεράστια λευκή κούτα που είχαν μπροστά τους οι κριτές.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φιάλες υγραερίου χωρίς να έχουν πρόσβαση στις εστίες και τους φούρνους, γεγονός που τους προβλημάτισε, καθώς το θεώρησαν αρκετά δύσκολο.

Να σημειωθεί πως η Μπλε ομάδα έχει μείνει χωρίς αρχηγό.

Τι χορός είναι ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Σε προηγούμενο επεισόδιο του MasterChef, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρωτούσε τους διαγωνιζόμενους ποιον από τους τρεις κριτές θα ήθελαν να παντρευτούυν, ποιον να βγάλουν για φαγητό και με ποιον να χωρίσουν. Αυτή τη φορά ο «θείος Λεό» ζήτησε από τους παίκτες να παρομοιάσουν τόσο τον ίδιο, όσο και τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη με κάποιο χορό. Ο διάλογος που ακολούθησε ανάμεσα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Νικήτα ήταν απολαυστικός.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Τι χορός θα ήταν ο καθένας από εμάς;

Νικήτας: Tον κύριο Κοντιζά θα τον βάλω στην κιζόμπα. Εσάς chef θα σας έβαζα σε σάλσα, αλλά δεν μπορείς να κουνήσεις τα πόδια σου λίγο, αλλά πρέπει να σε μάθω λίγο. Τον κύριο Ιωαννίδη για τους ευρωπαϊκούς, tango, βαλς, foxtrot

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Κανένα τσάμικο, καμία ζεμπεκιά δε θα ρίξουμε;

Νικήτας: Για ζεμπεκιά σου πάει, έχεις το ύψος