Ούτε δύο, ούτε τρεις δεν ήταν οι υποψήφιοι για αποχώρηση από την μπλε ομάδα στο επεισόδιο της Παρασκευής (25/2) του MasterChef 2022. Οι προτεινόμενοι ήταν πέντε, καθώς μετά τον Δημήτρη και τον Γιάννο, ο Νίκος, ο Σταύρος και η Βασιλική ήρθαν σε τριπλή ισοψηφία.

Να θυμίσουμε ότι η Φανή χρησιμοποίησε την κάρτα ασυλίας της για να «σώσει» τον Βασίλη και να μη μαγειρέψει στη δοκιμασία αποχώρησης και αυτός ήταν ο λόγος που πήραν τη θέση του οι τρεις Νίκος, Σταύρος και Βασιλική λόγω ισοψηφίας.

Το πιάτο που έπρεπε να αντιγράψουν για να παραμείνουν στον διαγωνισμό ανήκε στη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, πράσα λαδερά με χυμό πορτοκαλιού, μπακαλιάρο, γλυκάδια και είχαν χρόνο 60 λεπτά.

Οι πέντε προτεινόμενοι παίκτες έδωσαν το 100% του εαυτού τους στην κουζίνα του διαγωνισμού, με τον Νίκο να συγκεντρώνει τη μικρότερη βαθμολογία για το πιάτο του κι έτσι να πρέπει να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από το MasterChef 2022.

Ο Νίκος είχε δύο ευκαιρίες στον διαγωνισμό αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει και πλέον δε θα υπάρξει νέα ευκαιρία για εκείνον.

«Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας για εμένα είναι η σημερινή! Της αποχώρησης, της αντιγραφής» είπε ο Νίκος στους κριτές, έβγαλε την ποδιά του και αποχώρησε από το πλατό, ενώ οι συμπαίκτες του τον αποχαιρέτησαν με τα πιο όμορφα λόγια.

Πρώτος και ειδικότερα ο συνονόματός του Νίκος Παπαϊωάννου που τον αποκάλεσε τον George Clooney του MasterChef 6.

Tα πρώτα λόγια του Νίκου μετά την αποχώρησή του από το MasterChef 2022

Απογοητευμένος ο Δημήτρης με τους συμπαίκτες του: «Κοψ’ το λίγο!»

Ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους προς αποχώρηση του MasterChef 2022 βρέθηκε ο Δημήτρης Ταϊρίδης το βράδυ της Παρασκευής (26/2), ύστερα από τη διαδικασία ψηφοφορίας της μπλε ομάδας.

Κατά τη δοκιμασία του πιάτου αντιγραφής, σχεδόν κανένας συμπαίκτης του δε βρέθηκε στο πλευρό του για να τον στηρίξει, καθώς ούτε εντός αλλά ούτε και εκτός του σπιτιού (σ.σ. social media) ο εν λόγω παίκτης έχει υποστηρικτές. Μάλιστα περίμεναν εναγωνίως να ακούσουν ότι είναι εκείνος που αποχωρεί στο διαγωνισμό.

Μιλώντας στην κάμερα, ο Δημήτρης δεν άντεξε και ξέσπασε: «Τυράκι, φάκα, κανένας δεν το αντιλαμβάνεται. Ρε εσείς ακούτε έναν μάγειρα να λέει στον εξώστη, “Γρηγόρη σε παρακαλώ μίλα μου”, δεν πετάγεται κανένας να πει “Ρε είμαι κι εγώ εδώ!”. Είμαστε στο ίδιο σπίτι, πίνουμε έναν καφέ. Καλά, που δεν πίνουμε και καφέ με κανέναν… Κάθομαι μόνος μου».

«Είχα την εμπειρία σαν μάγειρας για να μπορέσω να βγάλω το πιάτο. Ήθελα να δω αν θα φιλοτιμηθεί κανείς να πει: “Ρε μ… κα είμαι κι εγώ εδώ”. Τίποτα… Ζήτησα τη βοήθεια του αρχηγού της αντίπαλης ομάδας. Τι ειρωνεία! Δεν πειράζει, μην το κάνουμε δράμα ούτε μελό. Απλώς είναι κάτι που με έχει ενοχλήσει στο μαγειρικό κομμάτι και θα το ξεπεράσω. Έχω περάσει δυνατά πράγματα», συμπλήρωσε φορτισμένος ο διαγωνιζόμενος, ζητώντας από τον δημοσιογράφο να διακόψουν. «Κοψ’ το λίγο, σε παρακαλώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.