Μια απόφαση της Φανής έφερε ανατροπή στη διαδικασία της επιλογής των υποψηφίων προς αποχώρηση. Μετά την ήττα της μπλε ομάδας στην ομαδική δοκιμασία του MasterChef, σειρά είχε η ψηφοφορία ανάμεσα στους συμπαίκτες. Ο Δημήτρης, ο οποίος δεν είναι και ο πιο αγαπημένος παίκτης των συμπαικτών του, συγκέντρωσε 8 ψήφους, ο Γιάννος 5, ο Σταύρος, η Βασιλική κι ο Νίκος από 2 ενώ ο Πέτρος 1.

Πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση μετά την υπόδειξη του Δημήτρη ήταν ο Βασίλης, με τον Δημήτρη και τον Γιάννο να ακολουθούν.

Το επόμενο «βάρος» έπεφτε στη Φανή η οποία είχε στα χέρια της την κάρτα ασυλίας κι έτσι ο Σωτήρης Κοντιζάς τη ρώτησε αν θα τη χρησιμοποιήσει. Η παίκτρια αφού ζήτησε συγγνώμη από τον Γιάννο που δεν μπόρεσε να τον «σώσει» ανακοίνωσε πως θα εξαιρέσει από τη δοκιμασία τον Βασίλη λέγοντας πως: «Για εμένα δεν πρέπει ακόμα να φύγεις από τον διαγωνισμό. Θεωρώ ότι μόνο εσύ δε φταις. Δεν πήρες πόντο όπως κι εγώ, αλλά βλέπω ότι στοχευμένα βγήκες εσύ προτεινόμενος. Η κάρτα δική σου κι αν φύγω από τον διαγωνισμό να με θυμάσαι!».

«Αυτό μου είπε η συνείδησή μου να κάνω κι αυτό έκανα. Χρησιμοποίησα την κάρτα γιατί θεώρησα πολύ άδικο τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Δημήτρης κι εμένα και τον Βασίλη. Πέτυχε αυτό που ήθελε με εμένα και δεν ήθελα να τον αφήσω να πετύχει το ίδιο και με τον Βασίλη», είπε η Φανή.

MasterChef: Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά πέντε οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Η απόφαση αυτή της Φανή προκάλεσε ανατροπή αφού όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς μετά τον Δημήτρη και τον Γιάννο, λόγω τριπλής ισοψηφίας δε βγήκε τρίτος, αλλά τρεις ακόμα παίκτες, συγκεκριμένα ο Νίκος, ο Σταύρος και η Βασιλική.

«Υπό άλλες συνθήκες την τριπλή αυτή ισοψηφία θα έλυνε ο αρχηγός, αλλά επειδή κι αυτός μέρος στη δοκιμασία αποχώρησης, δεν μπορεί. Συνεπώς θα μαγειρέψουν και οι τρεις. Πέντε άτομα μαγειρεύουν στη δοκιμασία που ακολουθεί», εξήγησε ο κριτής του MasterChef.