Στο επεισόδιο της Τετάρτης (23/2) στο MasterChef η κόκκινη και η μπλε ομάδα μπήκαν και πάλι στη μαγειρική «αρένα», για τη δεύτερη Ομαδική Δοκιμασία της χρονιάς. Στο μυαλό όλων ήταν η νίκη, οι μεν μπλε για να συνεχίσουν το ίδιο καλά, όπως ξεκίνησαν, οι δε κόκκινοι για να επανέλθουν δυναμικά στον διαγωνισμό.

Η μπλε ομάδα μετρά πια δύο απώλειες, μετά την αποχώρηση του Στέφανου Σαμανή αλλά και την οικειοθελή αποχώρηση της Τατιάνας Χαρτάτι. Έχει όμως και τα πλεονεκτήματα αυτής της ομαδικής, αφού ο Δημήτρης Ταϊρίδης κατάφερε να κερδίσει στο Tεστ Δημιουργικότητας.

Ο Δημήτρης φάνηκε αποφασισμένος να «ανακατέψει την τράπουλα» και να πάρει δραστικά μέτρα, που, κατά τη γνώμη του, θα ενισχύσουν την μπλε ομάδα. Οι αποφάσεις του δημιούργησαν εντάσεις και ποικίλες αντιδράσεις στους συμπαίκτες του και ένα μεγάλο ρήγμα φάνηκε να δημιουργείται στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στις μαγειρικές μονομαχίες, που κλήθηκαν να διαγωνιστούν, τα «φαινόμενα απατούν». Σύντομα οι διαγωνιζόμενοι συνειδητοποίησαν ότι τίποτα δεν είναι εύκολο στο MasterChef 2022, όταν η ένταση, η πίεση του χρόνου και η αγωνία για τη νίκη επηρεάζουν το μαγειρικό αποτέλεσμα.

Τα συναισθήματα είναι έντονα και μόνο όσοι μπορέσουν να διαχειριστούν τον θυμό, το άγχος και την απογοήτευση με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, θα καταφέρουν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Ελπίδα νευρίασε με τη Φανή: «Σου είπα να μη μου μιλάς!»

Το άγχος κατέβαλε την Ελπίδα στη μαγειρική της μονομαχία με την Ελισάβετ και οι συμπαίκτες της από τον εξώστη προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.

«Φανή αν δε σταματήσεις, θα ανέβω πάνω!» είπε αρχικά χιουμοριστικά η Ελπίδα στη Φανή και συνέχισε να ετοιμάζει το γλυκό της.

Στη συνέχεια ωστόσο, τα πράγματα στην κουζίνα της πήγαν απ’ το κακό στο χειρότερο και έξαλλη η Ελπίδα που δεν κατάφερε να βγάλει πιάτο είπε εκνευρισμένη στη συμπαίκτριά της: «Σου ζήτησα ένα πράγμα! Να μη μου μιλήσει από τον εξώστη! Πόσο δύσκολο είναι;».

Νικήτρια της μονομαχίας ανάμεσα σε Ελπίδα και Ελισάβετ, ήταν φυσικά η δεύτερη, με την Ελπίδα να λέει απογοητευμένη ότι «κόστισε» έναν πόντο από την ομάδα της, τους Κόκκινους.

Το σχόλιο του Κοντιζά για τα γάντια παίκτη και τα μαθήματα μπιλιάρδου!

Δε σταμάτησαν τα σχόλια τους οι τρεις κριτές κατά τη διάρκεια ενός ακόμα μαγειρικού challenge στο MasterChef 2022.

Τα γάντια που φορούσε ο Βασίλης κίνησαν την περιέργεια του Σωτήρη Κοντιζά. «Τα γάντια που φοράει είναι crop top;» αναρωτήθηκε, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον ρωτάει: «Βασίλη το γάντι είναι για να γλιστράει η στέκα;», με τον εξώστη να γελάει.

Μπιλιαρδάκι έχω καιρό να πάω», σχολίασε στον Πάνο Ιωαννίδη και τον Σωτήρη Κοντιζά, με τον δεύτερο να αποκαλύπτει ότι έμαθε να παίζει γαλλικό μπιλιάρδο παρέα με τον πατέρα του.

Απίστευτο γέλιο! Οι… μπηχτές που αντάλλαξαν οι κριτές του MasterChef

Έχουν απίστευτη «χημεία» κάτι που βγαίνει σε όλες τις σεζόν του MasterChef κι αρέσει πολύ στο τηλεοπτικό κοινό.

Το χιούμορ μεταξύ των τριών σεφ και κριτών… πικάντικο και οι ατάκες τους… δηλητηριώδεις, όπως είδαμε και στο επεισόδιο της Τετάρτης (23/2).

Τη στιγμή που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μιλούσε με τους συναδέλφους του για το ριζότο, αναφέρθηκε στο roadtrip που είχε κάνει στην Ιταλία. «Έχεις πάει και Ιταλία με το αυτοκίνητο;», τον ρώτησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να απαντάει: «Ναι, έχω πάει παντού!». «Δε σου φαίνεται!», αποκρίθηκε εκείνος με τον Πάνο Ιωαννίδη που καθόταν ανάμεσά τους να γελάει.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεκίνησε να σχολιάζει τις βόλτες του που έκανε στην Ιταλία για να δοκιμάσει ριζότο και επειδή γέλασε ο Σωτήρης Κοντιζάς του είπε τη θεϊκή ατάκα:

«Μιλώντας για ρύζι θες να πεις, θυμήθηκες κάτι;», συνέχισε τη… βροχή μπηχτών ο «Θείος Λεωνίδας», με τον Πάνο Ιωαννίδη να μιμείται τον Κινέζο!

Φυσικά το θέμα «Πανιώνιος» είναι μεγάλο για τον «θείο Λεό» που δεν θέλουν να του πειράζουν την ομάδα.

«Από μεγάλες ομάδες τι είστε;» του είπε ο Παναγιώτης.

«Μαγείρεψε αυτός;» απάντησε «απειλητικά» ο σεφ.