Αβέβαιο θεωρείται το μέλλον της εφημερίδας «Αυγή», καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το καθημερινό φύλλο του ιστορικού κομματικού εντύπου οδεύει προς το κλείσιμο εξαιτίας της σωρείας οικονομικών προβλημάτων και ιδίως από τη στιγμή που η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Την ανησυχία του για το κλείσιμο των εργαζομένων εκφράζει ο ίδιος ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας στην ΕΣΗΕΑ, Νίκος Μορφονιός, ο οποίος ενημερώνει ότι «14 εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή στην εθελούσια της εφημερίδας, κάτω από την τρομοκρατία και τον φόβο για την απώλεια θέσεων εργασίας, στο κλείσιμο των 70 χρόνων από τη γέννησή της». Από ‘κει και πέρα στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου ενδεχομένως να ενταχθούν άλλα έξι άτομα, ενώ υπό παραίτηση φέρεται να τελεί ο διευθυντής του εντύπου, Άγγελος Τσέκερης.

Από την πλευρά του ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, «θεωρώ ότι η Αυγή δεν πρέπει να κλείσει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέλιξη, για οικονομικούς λόγους προφανώς. Εξελίσσεται και περί αυτού πρόκειται, ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πολύ σημαντικές απολαβές και ελπίζω ότι για μια ακόμα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκιμαστεί διαχρονικά και επώδυνα οικονομικά, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν. Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνω ότι θα κλείσει το καθημερινό φύλλο. Δεν είμαι ούτε στο ΔΣ της Αυγής, ούτε ξέρω τα οικονομικά δεδομένα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το εγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τις εθελούσιες εξόδους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν κλείστο το καθημερινό φύλλο, το κυριακάτικο θα διατηρηθεί κανονικά και αναμένεται μάλιστα να ενισχυθεί κιόλας, όπως και η αντίστοιχη ιστοσελίδα της Αυγής.